Speltips England – Belgien 11/10: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 10 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ett tungviktsmöte på Wembley stundar då England tar emot Belgien i Nations League. Senast lagen möttes var det VM-semifinal det gällde. Belgien var det något bättre laget då och det mesta tyder på att styrkeförhållandena är de samma idag.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

England inledde den här Nations League-gruppen knackigt då man vid den senaste landslagssamlingen, med nöd och näppe, lyckades besegra Island med 1-0 och därefter fick man bara med sig 0-0 i bortamötet mot Danmark.

Den senaste samlingen blev helt enkelt strulig Gareth Southgates England. Förutom att man spelmässigt inte presterade på den nivå vi vant oss vid så var det också skandalrubriker efter att spelare frotterat sig med kvinnligt umgänge nattetid.

Den här samlingen började dock bättre då ett B-betonat lag kunde besegra Wales med 3-0 i torsdags. Härnäst väntar så Belgien och det lär bli en drabbning på högsta nivå vad gäller landslagsfotboll.

Av senaste matcherna att döma ser Belgien fortsatt väldigt starka ut. Till skillnad från England städade man av både Danmark och Island utan några större problem. I Danmark vann man med 2-0 och på hemmaplan slog man Island med klara 5-1.

Även Roberto Martinez formerade ett reservbetonat lag då man i torsdags spelade 1-1 mot ett, så gott som, ordinarie Elfenbenskusten.

I Nations League-gruppen har Belgien således full pott medan England är två poäng bakom och lär sannolikt behöva vinna den här hemmamatchen för att kunna vinna gruppen.

Belgien är fortsatt starkare

England övertygade inte i mötena mot Island och Danmark senast och även om Gareth Soutgate förfogar över ett lag med mycket talang så är man, på pappret, inte riktigt på Belgiens nivå, i synnerhet, när det kommer till meriter och erfarenhet.

Harry Kane är dock tillbaka i gott slag, han spelade inte mot Wales, men han lär bli en viktig komponent i den här matchen. Kane är bara 27 år men likväl en av de äldsta i laget (ingen i truppen är äldre än 30 år) och en ledartyp som i stor utsträckning annars saknas.

Senast de här lagen ställdes mot varandra var i VM 2018 där de möttes två gånger, både i gruppspelet och i semifinalen. Båda gångerna vann Belgien med 1-0 respektive 2-0.

England har således revansch att utkräva men av de senaste tidens insatser att döma är det fördel Belgien.

Hursomhelst lär det bli en underhållande tillställning mellan två av världens främsta landslag. Belgien var det något bättre laget i VM för två år sedan och känslan är att styrkeförhållandena är ungefär de samma i dag.

Belgien saknar Eden Hazard medan England saknar Raheem Sterling och de avbräcken har nog lika stor inverkan på båda lagen. Totalt sett har Belgien lite mer rutin och meriter spelmässigt har man övertygat betydligt mer än vad England har gjort på sistone.

Spelet blir därför att Belgien vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Belgien 0 (asian handicap)
Odds: 1.84
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, söndag 11 oktober 2020
TV:   cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: