Speltips England – Colombia 12/8: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2023

England och Colombia gör upp i kvartsfinalen av VM 2023. Matchen spelas lördag den 12 augusti med avspark kl 12:30 svensk tid.

England – Colombia

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

De regerande Europa-mästarna England gick in i den här turneringen med ett par viktiga pjäser på skadelistan. Trots det gällde man ändå som en av huvudfavoriterna och än så länge har man, åtminstone resultatmässigt, levt upp till förväntningarna.

Spelmässigt finns det dock mer att önska och det lär krävas mer om man ska gå hela vägen även i detta VM. I gruppspelet gjorde man vad som krävdes i samtliga tre matcher. Med knapp marginal besegrade man först Haiti och sedan Danmark. I den sista gruppspelsmatchen mot Kina fick man det sedan att lossna desto mer då man vann med hela 6-1.

Inför åttondelsfinalen mot Nigeria var man storfavoriter, men återigen såg det krampaktigt ut. Under dryga 120 minuters spel lyckades ingen av lagen göra mål i en spelmässigt jämn tillställning. Det hela avgjordes därmed efter straffar där England drog det längsta strået.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Colombia är undervärderade

Colombia är en positiv överraskning i detta mästerskap och det är framförallt segern mot Tyskland som gett eko. I och med den 2-1-vinsten i den andra gruppspelsmatchen var man redan slutspelsklara sedan man även slagit Sydkorea i premiären. Det bidrog säkerligen till att man stod för en sämre insats då man föll mot Marocko i den tredje matchen.

Trots den förlusten blev Colombia ändå gruppsegrare, vilket innebar att man ställdes mot en annan uppstickare i form av Jamaica i åttondelen. Det blev en tät tillställning där Colombia var det spelförande laget. I början av den andra halvleken skulle de också få utdelning då Catalina Usme satte 1-0, vilket blev matchens enda mål.

Inför den här kvartsfinalen är det England som gäller som klara favoriter. Ett rakt spel på att de vinner under ordinarie tid ger omkring 1.54 gånger insatsen.

England hade, som sagt, en del skadeproblem in i turneringen och nu får man också klara sig utan Lauren James som fick syna det röda efter en ful stämpling i åttondelsfinalen.

Det är en styrka av England att de har vunnit samtliga sina fyra matcher, men man har inte imponerat spelmässigt så här långt. Colombia har redan överträffat alla förväntningar och kan de vara lika disciplinerade som i mötet mot Tyskland så tror jag att de kan störa England här. I mitt tycke är England för stora favoriter och mitt spel blir Colombia +1 (asian hcp) till 1.84 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Colombia +1 (asian hcp)
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 12:30, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo