Speltips England – Haiti 22/7: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 21 juli 2023

De regerande Europamästarna England ställs mot Haiti i den första omgången av gruppspelet i VM 2023. Matchen spelas lördag den 22 juli i Brisbane med avspark kl 11:30 svensk tid.

England – Haiti

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Förra sommaren kunde England säkra EM-titeln på hemmaplan efter ett dramatiskt avgörande i finalen mot Tyskland. Nu går man in i VM 2023 i Australien och Nya Zeeland som en av huvudfavoriterna att gå hela vägen. Hos de flesta spelbolag gäller man som andrahandsfavoriter efter USA.

Efter succén i EM har förbundskapten Sarina Wiegman byggt vidare på samma stomme. I VM-kvalet slutade man som överlägsen vinnare i sin grupp. Man spelade då tio matcher utan poängtapp och utan att släppa in ett enda mål. Målskillnaden skrevs till otroliga 80-0 då man vann gruppen med åtta poängs marginal före Österrike.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klasskillnad

Haiti kommer till detta VM främst för att se och lära. I en grupp tillsammans med England, Danmark och Kina är det nog ingen som tror att Haiti ska kunna ta några poäng och man gäller också som hela VM:s största underdog tillsammans med Panama.

Haiti har emellertid inte fått någon gratisbiljett till VM, utan man stod för fina insatser då man kvalificerade via playoff. Där slog man först ut Senegal för att sedan besegra Chile i en dramatisk direkt avgörande match om en plats i mästerskapet. Stor matchvinnare blev då 19-årige Melchie Dumornay som gjorde Haitis båda mål i 2-1-segern mot Chile.

England gäller nu förstås som storfavoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på att de vinner matchen är knappt ens spelbart.

Att det kommer vara klasskillnad mellan lagen kan vi räkna med och frågan är egentligen bara hur stor den engelska segermarginalen kommer att bli. England har gjort ett par lite sämre insatser i träningsmatcherna inför VM. Här tror jag dock att vi kommer få se ett bättre fokus och jag har mycket svårt att Haiti ska kunna hänga med när England går in för att sätta ribban i högt i premiärmatchen. Det mesta talar för utklassning och mitt spel blir att England gör över 4.5 mål totalt till 2.05 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England över 4.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 11:30, lördag 22 juli 2023
TV:  viaplay logo
Stream: