Speltips England – Italien 17/10: Gruppfinal

Martin Efvergren Publicerat: 16 oktober 2023

Gruppfavoriterna England och Italien drabbar samman i kvalet till EM 2024. Matchen spelas tisdag den 17 oktober 2023 med avspark kl 20:45 på Wembley.

England – Italien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England fortsätter att leverera goda resultat under Gareth Southgates ledning. I det här EM-kvalet är man alltjämt obesegrade då man toppar gruppen på sina 13 poäng efter fem matcher.

Det hela inleddes på bästa möjliga sätt för England då man åkte ner till Italien och vann premiärmatchen mot den starkaste rivalen. Man kunde då gå ifrån till 2-0 innan halvtid och segern skrevs sedan till 2-1. Därefter radade man upp tre raka, klara segrar mot Ukraina, Malta och Nordmakedonien.

I den senaste EM-kvalmatchen mot Ukraina i Polen för en dryg månad sedan blev det dock jämnare då det mötet slutade 1-1. Sedan dess har England spelat och vunnit två träningsmatcher. I fredags kunde en reservbetonad startelva besegra Australien med 1-0 på Wembley.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England är klara favoriter

Italien inledde EM-kvalet i uppförsbacke i och med förlusten mot England. Därefter har man också tvingats till ett ofrivilligt förbundskaptensbyte. Detta då Roberto Mancini valde att lämna posten i somras.

Ersättaren Luciano Spalletti har nu lett laget i tre matcher. Det började med en lite sämre insats då man kryssade borta mot Nordmakedonien, men därefter kunde man ta en viktig 2-1-seger hemma mot Ukraina. I lördags gjorde man sedan vad man skulle och vann med 4-0 hemma mot Malta. Därmed står Italien på tio poäng, vilket är samma som Ukraina, men man har då en match mindre spelad.

Ser man till lagen på pappret så är England steget före Italien. Det visade man också i EM-kvalmötet i våras och hos spelbolagen gäller man som favoriter till ett odds omkring 1.66 inför den här matchen.

Italien är dessutom ytterligare försvagade på grund av den spelskandal nystats upp och som inneburit att Sandro Tonali och Nicolo Zaniolo fått lämna truppen. Samtidigt har man ju en historia av att prestera som bäst när det stormar, lex VM 2006, och jag håller det inte för otänkbart att man kan lyckas få med sig en poäng från den här matchen.

England ser starka ut på alla positioner förutom mittlåset, vilket gör att jag tror att Italien har en chans. Spelbolagen lutar tydligt åt att det kommer att bli målsnålt och det kan jag förstå. Men ett mål åt det ena eller det andra hållet kan öppna upp matchbilden. Därför blir mitt spel att båda lagen gör mål till 2.17 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.17
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 17 oktober 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo