Speltips England – Spanien 8/7: Final i U21-EM

Martin Efvergren Publicerat: 8 juli 2023

England och Spanien gör upp i finalen av U21-EM 2023. Matchen spelas lördag den 8 juli med avspark kl 18:00.

England – Spanien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England har en historia av att underprestera i U21-mästerskapen sett till laget på pappret. Inför den här turneringen sågs man inte som huvudfavoriter, men den här upplagan har verkligen övertygat hela vägen fram till den här finalen.

På fem spelade matcher har man en målskillnad på 11-0 och Lee Carsleys manskap har därtill stått för en sevärd och teknisk fotboll. I gruppspelet vann man samtliga sina matcher med 2-0 mot Tjeckien, Israel och Tyskland.

Därefter väntade den tuffaste prövningen hittills då man kunde besegra Portugal med 1-0 i kvartsfinalen efter att lagen dominerat i var sin halvlek. I semifinalen var det sedan spel mot ett mål genom hela matchen då engelsmännen städade av Israel med 3-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel England

Spanien var huvudfavoriter att vinna detta U21-EM och så här långt har man alltså levt upp till de förväntningarna. Spelmässigt har man dock inte övertygat riktigt lika mycket som England om vi ser till turneringen som helhet.

I semifinalen mot Ukraina i onsdags skulle emellertid spanjorerna komma att visa var skåpet ska stå. Trots ett tidig ledningsmål av Ukraina kunde Spanien vända och vinna med hela 5-1. Det var en styrkedemonstration av ett Spanien som, med knapp marginal, besegrade Schweiz med 2-1 efter avgörande i förlängning i kvartsfinalen.

Spanien och England känns nu som fullvärdiga finalisterna och det här lär bli en högklassig drabbning. England har till sitt spelsätt påmint mer om ett spanskt landslag än ett engelsk dito och det ska bli intressant att se vilket lag som kommer dominera bollinnehavet i den här matchen.

Förutsättningarna är jämna, men England gäller som knappa favoriter. Även om Spanien gav ett starkt formbesked i semifinalen så är min uppfattning att England har varit det bästa laget i den här turneringen. De har ännu inte släppt in ett enda mål, men ändå är det deras spel med boll som har imponerat mest.

Någon given utgång är det förstås inte, men jag tror att det är Englands tur att ro hem detta mästerskap. De har visat att de besitter alla komponenter och jag tror att man slutligen kommer bevisa det i den här finalen. Mitt spel blir därför att England vinner under ordinarie tid till 2.70 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England vinner
Odds: 2.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, lördag 8 juli 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo