Speltips England – Tyskland 28/6: Rivalmöte i U21-EM

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

Rivalerna England och Tyskland gör upp i den sista omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas onsdag den 28 juni med avspark kl 18:00 i Batumi, Georgien.

England – Tyskland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den sista omgången av gruppspelet i U21-EM i Rumänien och Georgien har England skaffat sig ett utmärkt läge då man redan är klara gruppvinnare. Desto sämre ser förutsättningarna ut för de regerande mästarna Tyskland.

Lee Carsleys England är kanske det lag i hela U21-EM som har sett mest övertygande ut. De har visserligen inte ställts mot det tuffaste motståndet, men sättet man har dominerat sina matcher imponerar.

Man inledde med att besegra Tjeckien med 2-0 i premiären och i söndags kunde man slå Israel med samma siffror. I båda matcherna har man ägt spelet medelst ett mycket rörligt och possession-orienterat spel som är väldigt långt ifrån den gamla skolans engelska fotboll.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

England toppar grupp C på sex poäng inför den här sista omgången. Tvåa är Tjeckien på tre poäng och Tyskland och Israel står på en poäng var. För Tysklands del gäller således att man måste vinna den här matchen om man ska ha någon chans till vidare avancemang. Samtidigt måste Israel slå Tjeckien då inbördes möten går före målskillnad.

Tyskland var, som vanligt, en av huvudfavoriterna inför den här turneringen, men man har verkligen inte levt upp till förväntningarna. I premiären lyckades man inte besegra Israel, trots att man fick spela i numerärt överläge hela den andra halvleken. Vid halvtid var ställningen 1-1 och det stod sig sedan matchen igenom. I måndags stod man sedan för ännu en sämre insats då man föll med 2-1 mot Tjeckien efter att de sistnämnda tryckt dit det avgörande målet i den 87:e minuten.

Förutsättningarna är nu att England redan är klara gruppvinnare eftersom man besegrat Tjeckien som är det enda laget som också kan sluta på sex poäng. Den faktorn gör att Lee Carsley sannolikt kommer att rotera en del i startelvan.

Det ger Tyskland bättre möjligheter att vinna och ser vi till oddssättningen är det nästan helt jämnt mellan lagen. Om den här matchen hade gällt något för England så hade de troligen varit ganska klara favoriter. Så mycket bättre har de presterat i jämförelse med Tyskland så här långt.

Tyskland måste satsa allt på vinst och helst med flera måls marginal ifall Israel samtidigt skulle vinna klart mot Tjeckien. England lär dock inte bli en enkel motståndare även om de låter bärande spelare vila. På bänken har de gott om alternativ och självförtroendet lär vara på topp efter de fina insatserna mot Tjeckien och Israel.

Mycket talar för att det kan bli en öppen matchbild då Tyskland måste gå framåt. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, onsdag 28 juni 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo