Speltips Espanyol – Atletico Madrid 24/5: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 24 maj 2023

Viktiga poäng står på spel för nästjumbon Espanyol då man gästas av Atletico Madrid i den 36:e omgången av La Liga. Matchen spelas onsdag den 24 maj 2023 med avspark kl 22:00.

Espanyol – Atletico Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Espanyol har en motig säsong bakom sig och nu är det tre ödesmatcher som återstår. Inför den här omgången ligger man näst sist i La Liga, men avståndet upp till Getafe på säker mark är endast en poäng.

Luis Garcia tog över tränarrodret i Espanyol i april och det har givit en viss positiv effekt. Ser vi till de fyra senaste matcherna så har man tagit två segrar och två förluster och man kommer från en hyperviktig 2-1-seger borta mot Rayo Vallecano i söndags.

Dessförinnan hade Espanyols hemmapublik skämt ut sig efter 4-2-förlusten mot lokalrivalen Barcelona. I omgången före det föll man med 3-2 borta mot Sevilla efter ett sent avgörande mål av hemmalaget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Espanyol

I söndags kunde Atletico de Madrid ta sig förbi Real Madrid i kampen om andraplatsen i La Liga. Detta sedan man besegrat Osasuna med 3-0 hemma samtidigt som Real föll mot Valencia. Det gör att Atleti är en poäng före i tabellen och målsättning är nu förstås att hålla det försprånget intakt.

Man föll visserligen med 1-0 mot Elche i sin senaste bortamatch, men Atletico Madrids trend är ändå relativt god. I och med segern senast har man vunnit fyra av sina fem senaste matcher och man har överlag hittat tillbaka till en stabilitet som man saknat de senaste säsongerna.

Espanyol och Atletico Madrid möttes senast i Madrid i november och det blev då delad pott. Gästerna kunde då få med sig 1-1 trots att man åkt på en utvisning redan efter en knapp halvtimme.

När de nu möts igen spelar alltså Atletico Madrid för andraplatsen medan Espanyols existens i La Liga står på spel. Hos spelbolagen är förutsättningarna jämna då Atleti gäller som favoriter till omkring 2.35 gånger insatsen.

Offensiven har inte varit Espanyols främsta problem den här säsongen. Med sina 44 mål totalt är man i paritet med flera av mittenlagen. Problemet är med andra ord att man släppt in för många mål och totalt sett är man det näst målgladaste laget i La Liga.

Det har gjorts över 2.5 mål i 11 av Espanyols 13 senaste matcher och jag finner anledning att tro även den här matchen kommer att bjuda på en del mål. Espanyol behöver vinna och Atletico Madrid lär inte komma med någon annan inställning. Det bör kunna borga för en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.78 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.78
Bolag: Betinia
Spelstopp: 22:00, onsdag 24 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo