Speltips, Espanyol – Atlético Madrid 9/4: Fokus på annat håll

Spelbloggare Publicerat: 9 april 2016

Tabelltvåan Atlético Madrid är slitet och har fullt fokus på kommande CL-fajt. Kan de ändå fixa tre pinnar borta mot Espanyol? Vi är tveksamma…

I det täta mittenskiktet, dock inte utan kontraktet helt säkrat. Espanyol står parkerade på trettondeplats i tabellen och kommer med all sannolikhet – såvida inte resten av matcherna förloras och bottenlagen plötsligt börjar prestera – få förnyat kontrakt i förstadivisionen. Laget har presterat ojämnt under året och är för tillfället i en av de bättre perioderna.

I teorin lever fortfarande titelchansen för Atlético Madrid, men att hämta in sex pinnar på Barcelona, ja, det händer inte. Diego Simone och hans manskap ska fortfarande vara oerhört nöjda över vad som presterats – kvalitetssnäppet är helt enkelt lite för stort upp till katalanerna. Dessutom lever man kvar i Champions League, där just Barcelona står som motståndare i kvartsfinalen.

Tuff CL-retur väntar nästa vecka

Spelschemat är tätt för Atlético just nu och de måste avväga vilka fajter som är värda att lägga tyngd vid och vilka som det finns utrymme till rotation i. Det här är, utan tvekan, en av de sistnämnda. Startspelarna är slitna och måste vilas till den kommande returen mot Barcelona – första mötet, på Camp Nou, förlorades med 1-2 – under onsdagen.

Utmärkt slagläge för Espanyol med andra ord. Laget har fått upp farten rejält och stått för flera fina prestationer, inte minst på hemmaplan där man har 7-4-4 i resultatraden. Senast spelade man oavgjort, 1-1, borta mot Málaga.

Enda nämnvärda avbräcket hos värden är på avstängda Hernan Perez, som inte ens är en startspelare. En stark startelva, toppad sådan, kommer vädras i och med att seriespelet är de enda man behöver fokusera på nu under den avslutande månaden.

Har faktiskt svårt att se Atlético kamma hem alla tre pinnarna och när vi får 1,91x – oddset har redan droppat lite – för Espanyol +0,5 mål (asian handicap), vilket innebär polletter in vid både oavgjort och hemmavinst, tvekar jag inte en sekund på att välja deras sida. Värde minst sex-sju punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Espanyol +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:15, lördag 9/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: