Speltips, Espanyol – Barcelona 13/1: Målskytt hittad till 5,00

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2016

En på pappret betydelselös match ska spelas i det andra Copa del Rey-mötet mellan Espanyol och Barcelona. Då tror vi att en viss spelare kan steppa fram och eventuellt hitta nätet.

Match nummer ett av två slutade 4-1 i Copa del Reys åttondelsfinal på Camp Nou mellan Barcelona och Espanyol. Det innebär att Espanyol står inför en omöjlig uppgift mot sina stadskonkurrenter, att vända på steken. Men matchen är alltjämt av stor betydelse.

Rivaliteten har alltid funnits där, men de två senaste inbördes matcherna, vilka båda spelats under januari, har varit extremt infekterade historier. Galna dueller, elaka tjuvnyp och rena kortregnen har de varit. Nu, eftersom mer eller mindre bara prestigen står på spel, blir det förhoppningsvis en snällare batalj att skåda.

Trots att Espanyol huserar på den undre tabellhalvan och Barcelona är så pass dominanta i den spanska klubbfotbollen, brukar matcherna dessa två emellan bli hyfsat jämna historier. Mer en derbyfajt än vardagsmat, för att uttrycka det så.

Turan tar mer och mer utrymme

Räknar dock med viss rotation från Barcelonas sida – allt annat vore dumt när schemat är så pass tajt, toppstriden i serien likaså och man i praktiken redan är vidare. Garanterat är i alla fall att Luis Suarez, avstängd, inte kommer medverka.

Skulle fallet bli så, betyder det att andra måste steppa framåt – och det öppnar upp för nyförvärvet Arda Turan. Mittfältaren har gjort två matcher för klubben och börjar hitta matchformen efter att inte ha spelat på flera månader. Ändå att han visat framfötterna, vilket tränaren Luis Enrique också påpekat vid flera tillfällen samtidigt som han trycker på att det bara kommer bli bättre.

– Vi fortfarande inte sett honom (Turan reds. anm) ta sig framåt i banan så mycket; han är en spelare som är bra på att gå på offensiven, skapa målchanser, en spelare som kommer addera en hel del olika saker till vårt spel. Han behöver anpassa sig och behöver tid, men jag är nöjd, säger Enrique enligt Goal.com.

Tror att han kommer få utmärkta möjligheter att göra just detta här – följa med framåt i banan. Kostymen blir allt varmare, det är ändå en rätt betydelselös match och en del framstående pjäser kan flyttas på.

Passande tillfälle för första målet att komma? Målskyttespelet investeras i till fina 5,00 x polletterna hos Expekt.

Speltips:

Speltips: Arda Turan målskytt ”anytime”
Odds: 5,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 13/1
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Espanyol 10,00 expekt logo
Oavgjort 5,50 williamhill logo
Barcelona 1,36 betrally logo
Över 2,5 mål 1,57 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,50 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: