Speltips, Espanyol – Rayo Vallecano 7/3: Nytt målpartaj

Spelbloggare Publicerat: 7 mars 2016

När Rayo Vallecano är ena halvan av en match – då blir det alltid fart och fläkt. När de besöker bottenkonkurrenten Espanyol på Estadi Cornella-El Prat, väljer vi därför sida på en av mållinorna.

Vilken bottenfajt! Rayo Vallecano hittas på rätt sida av strecket med bättre målskillnad än Granada under det och Espanyol två pinnar ovanför dem, faktiskt med sämre målskillnad. Som ni förstås; oerhört betydelsefulla pinnar är i potten.

Lite svårbedömd form för Espanyol. Två raka vinster följdes upp av en brutal 0-3-torsk hemma mot Real Betis – X2, som vi spelade, var helt ohotat – medan Rayo Vallecano efter tre 2-2-matcher i följd, förlorade med 1-5 över Barcelona. Dock en helt annan typ av motståndare nu.

Var de här tre pinnarna hamnar, det är omöjligt att sia, men en sak är säker – om alla tre plockas för endera av parterna, då har ett stort steg mot förlängt kontrakt tagits.

Nykomponerad backlinje

Vi har nämnt det förut – för den neutrale åskådaren av Primera División vore det oerhört synd om Rayo Vallecano trillade ur serien. De är, utan tvekan, ett av de mest – det? – underhållande lagen i serien; kör alltid full fart framåt, oavsett situation.

Vallecanos matcher snittar makalösa 3,5 baljor per match och nio av de tio senaste spelade har bjudit på minst tre strutar.

Förutom alla de skadade spelarna i Vallecano, saknas nu även mittbacken Diego Llorente, som blev utvisad mot Barcelona senast. Brutalt avbräck – han har startat 25 av 27 matcher i seriespelet. Alltid problematiskt att komponera ihop en ny backlinje, framförallt mittlås.

På andra sidan planhalvan står ett Espanyol som uppvisade rejält virrigt försvarsspel mot Real Betis förra veckan. Faktum är att nio av Espanyols 11 senaste matcher innehållit minst tre mål – nästan lika stark – beroende på hur man ser det – statistik som motståndarna här.

Spelårets omvända möte slutade 3-0 till Vallecano. Det är omöjligt att sia vilka som ska vinna denna fajt, men mål, det är jag övertygad om att vi kommer få se – i massor. Över 2,5 mål finns till hela 1,75x hos Bwin och det spelas med en summa modellen större.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, måndag 7/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Espanyol 2,00 nordicbet logo
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Rayo Vallecano 3,80 betsafe logo
Över 2,5 mål 1,75 bwin logo
Under 2,5 mål 2,16 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: