Speltips, Espanyol – Real Sociedad 10/2: Dubbla insatsen på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 9 februari 2017

Oddssättarna har det svårt att skilja Espanyol och Real Sociedad åt när de ställs mot varandra under fredagskvällen. På målmarknaden har ett kalasodds dukats upp och vi klipper det innan möjligt oddsdropp.

Estadi Cornella-Èl Prat, i TV-siffan framför Viasat Fotboll eller Viaplay – oavsett var och hur, kommer det här bli en sevärd match. Givna valet för fredagens förfest?

Det är ett Espanyol som överraskat positivt och haft en imponerande utvecklingskurva till spelåret. Bottenstrid under fjolåret, nu med chans på en Europaplats. Fast såvida en plats på den övre tabellhalvan kan behållas, skulle det med all säkerhet ses som ett acceptabelt facit.

Nu har Espanyol i alla fall så lite som tre pinnar upp till topp sex, och således en av biljetterna ute i Europa League.

Ytterligare tre poänghack uppåt står just Real Sociedad, femma, placerade – och med det måste även de ses som en liten uppstickare, trots att truppen utan tvekan är av övre halvan-material. Fyran Atlético Madrid, som då alltså har ena foten i kvalet mot Champions League, jagas häck i häl – ynka pinnen är avståndet mellan dem på.

Víctor Sánchez och Léo Baptistão är två spelare som saknas för Espanyol. Ingenting nytt på tapeten, men såklart – avbräck! Få orosmoment i Real Sociedad. Allt som allt, positiva truppbesked från båda parter.

Öppet – och jämnt

Espanyol stärks av hemmaplan, Real Sociedad är den snäppet bättre parten. Det borde inte bara tala för att en jämn batalj väntar oss, utan även – en öppen och målrik historia.

Och medan oddssättarna tänker annorlunda, är det bara att kliva in och tälja det uppdukade spelvärdet. Går att hitta på flera olika typer av marknader.

Real Sociedad har haft ett löjligt tufft spelschema de senaste veckorna och förlustsiffror som 2-5 och 0-3 borta mot Barcelona respektive Real Madrid behöver man inte dra alltför stora växlar av – men när man kom tillbaka, på hemmaplan, mot ett av de enklast tänkbara motstånden i Granada, fanns det mycket som oroade.

Vinstsiffrorna må ha skrivits 3-2, men de antyder också på ett svajigt försvarsspel. Inte alls imponerade. Å andra sidan, tre mål framåt och det är extremt sällan en match lämnas mållös i Primera División.

Espanyol har momentum, radat upp tre raka vinster – mot Granada, Sevilla och Málaga – och kommer såklart försöka behålla det; vilja pusha upp tempot och vid tillfälle kliva framåt i banan. 7/8 senaste matcherna har innehållit mål åt båda håll.

BLGM – ja spelas till dubbelt betalt hos Bethard. Ser en överhängande risk för oddsdropp, så det är bara att passa på dessförinnan.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 10/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: