Speltips Estland – Belgien 20/6: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 20 juni 2023

Estland ska försöka störa storfavoriten Belgien i tisdagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 20 juni 2023 med avspark kl 20:45.

Estland – Belgien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Estland har haft svårt att hävda sig i EM- och VM-kval och på förhand såg man ut att få det tufft i den här gruppen. Ser vi till resultaten man har gjort det senaste året finns dock viss källa till hopp.

I premiären av det här EM-kvalet var Estland oerhört nära att ta poäng borta mot Österrike. Man hade då en 1-0-ledning fram till den 68:e minuten. Där kom så kvitteringen och i slutminuterna kunde sedan Österrike sätta avgörande 2-1. En tung förlust för Estland, men en insats att vara stolta över.

I lördags gästade man Azerbaijan i sin andra EM-kvalmatch och det slutade i delat pott. Även i den här matchen tog esterna ledningen i den första halvleken, men kvitteringen kom i den början av den andra och 1-1 blev slutresultatet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Estland gör mål igen

Belgien bygger nytt under Domenico Tedescos ledning och man fick en smakstart i och med 3-0-segern mot Sverige på Friends Arena i slutet av mars. Därefter kunde man även besegra Tyskland med 3-2 i en träningslandskamp.

I lördags fick man så klara sig utan Kevin De Bruyne när man tog emot Österrike i sin andra EM-kvalmatch. Framförallt kändes avsaknaden av honom stor i den första halvleken då man inte fick grepp om matchen. Istället var det Österrike som tog en ledning som stod sig till halvtid. I den andra halvleken höjde sig belgarna och Romelu Lukaku kunde kvittera med en halvtimme kvar av matchen. Fler mål än så blev det dock inte då matchen slutade 1-1.

Estland och Belgien stötte senast på varandra i kvalet till VM i Qatar. Då vann belgarna med 5-2 i Tallinn samt med 3-1 på hemmaplan. När de nu möts igen gäller Belgien som stora favoriter då ett rakt spel på gästerna endast ger omkring 1.17 gånger insatsen.

Det mesta talar förstås för en klar seger för Belgien, men insatsen mot Österrike övertygade inte och på pappret är man ett betydligt mindre meriterat lag än vad man har varit de senaste åren.

Estland lyckades alltså göra totalt tre mål på Belgien i det senaste VM-kvalet och man gjorde mål borta mot Österrike i det här EM-kvalet. Det gör att jag lockas av en chansning på att esterna kommer lyckas peta in en boll även i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.24 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.24
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 20 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo