Speltips Estland – Sverige 9/9: Måstematch

Martin Efvergren Publicerat: 9 september 2023

Estland tar emot ett pressat Sverige i den fjärde omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördag den 9 september 2023 med avspark kl 18:00.

Estland – Sverige

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter tre spelade matcher av kvalet till EM i Tyskland 2024 står Sverige på tre poäng medan Estland har tagit en poäng. Österrike har en match mer spelad än alla övriga lag och toppar gruppen på tio poäng följt av Belgien som står på sju poäng.

Estland inledde väldigt lovande då man tog ledningen i premiärmatchen borta mot Österrike i slutet av mars. I slutskedet kunde dock hemmalaget vända på steken och vinna med 2-1.

Vid den senaste landslagssamlingen i juni spelade man sedan en jämn match mot Azerbajdzjan som slutade 1-1. Därefter räckte man, som väntat, inte till då man föll med 3-0 hemma mot Belgien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ingen klang- och jubelföreställning

Det är inte direkt några positiva tongångar kring det svenska landslaget för tillfället. Janne Andersson och hans manskap får nu kämpa vidare i total motvind där ingenting just nu talar för att Sverige kommer att delta i EM 2024.

Man inledde EM-kvalet mot Belgien på Friends Arena där man var uppenbart svagare än motståndaren i de båda straffområdena. Man föll med klara 3-0 i den matchen, men kunde sedan studsa tillbaka och ta en övertygande 5-0-seger mot Azerbajdzjan. Vid den senaste samlingen var Sverige så åter på ruta ett då man stod för en mindre potent insats i den så viktiga bortamatchen mot Österrike.

Att Sverige förlorar mot länder som Belgien och Österrike är väl ingen stor skam i sig utan problemet är snarare hur matcherna har sett ut och att det har sett illa ut under en lång tid.

Nu väntar så en match där man gäller som storfavoriter och där ett poängtapp vore totalt förödande. Sverige har med andra ord allt att förlora samtidigt som självförtroendet knappast är på topp.

Jag lutar ändå åt att man kommer göra vad som krävs för att få med sig tre poäng från den här bortamatchen. Det lär dock inte bli någon klang- och jubelföreställningen, men den individuella kvaliteten bör fälla avgörande till Sveriges fördel. Mitt spel blir att Sverige vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.04 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige & under 3.5 mål
Odds: 2.04
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 9 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo