Speltips Everton – Brentford 11/3: Direkta lag

Martin Efvergren Publicerat: 10 mars 2023

Ett pressat Everton tar emot ett svårslaget Brentford i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 11 mars 2023 med avspark kl 16:00 på Goodison Park.

Everton – Brentford

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sean Dyche har nu lett Everton i sex matcher av vilka man vunnit två, förlorat tre och kryssat en. En helt okej start, men det där riktiga lyftet som seger i debuten mot Arsenal gav vittring på har inte infunnit sig. Med bara en poäng på de tre senaste är man alltjämt under nedflyttningsstrecket inför den här helgens omgång av Premier League.

I söndags tog man ledningen två gånger om i bortamötet mot Nottingham Forest. Trots det blev det till slut bara en poäng för Everton då matchen slutade 2-2 efter en sen kvittering av hemmalaget.

Sean Dyche är inte främst känd för sin offensiva förmåga, men i den bemärkelsen var ändå insatsen senast ett framsteg. Detta i jämförelse med de två föregående fighterna där man gått mållösa mot både Aston Villa och Arsenal.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Liknande spelsätt

För Brentfords del ser både formen och tabelläget betydligt ljusare ut. Trots farhågor om en svårare andra säsong i Premier League har Thomas Frank och hans manskap bara fortsatt på inslagen väg och det är oerhört imponerande för en klubb med så, relativt sett, begränsade resurser.

I måndags var det full fart framåt som gällde för Brentford då man tog emot Fulham. Deras anstormning från start gav tidigt utdelning och till slut kunde man gå segrande med 3-2. Därmed är man bara noterade för en förlust på sina elva senaste tävlingsmatcher. Den förlusten kom i FA-cupen och i Premier League har man inte förlorat sedan den 23:e oktober, borta mot Aston Villa.

Everton och Brentford möttes senast i slutet av augusti och den matchen slutade 1-1. När de nu möts igen är förutsättningarna oddsmässigt jämna. Trots Brentfords fina form ger en bortaseger omkring hela 2.85 gånger insatsen.

Brentford kryssar visserligen en hel del, i synnerhet på bortaplan – tre av deras fem senaste har slutat oavgjort – men de är onekligen svårslagna. Vi kan nog räkna med att det här blir en jämn batalj mellan två lag som är direkta i sitt spelsätt och som inte lär vika en tum i duellspelet.

Everton är pressade att vinna och kommer sannolikt komma ut framåtlutade hemma på Goodison Park. Det tror jag kan borga för en relativt öppen och fartfylld tillställning. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.95 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos CampoBet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.68
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 11 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo