Speltips, Everton – Chelsea 12/3: Ännu ett målpartaj?

Spelbloggare Publicerat: 11 mars 2016

Det vankas kvartsfinaler i FA-cupen. På Goodison Park drabbar Everton och Chelsea samman – en fajt som vi tror kan bli underhållande och målrik.

Roberto Martínez är en av de Premier League-tränarna som är mest illa ute för tillfället – att Everton är placerade på den undre tabellhalvan, tolfteplatsen, är förstås ett kolossalt fiasko. Den stora boven? Alla kryssen och den urusla defensiven. Eftersom hoppet om att plocka en Europabiljett via serien mer eller mindre är helt borta, satsas det hårt på just FA-cupen.

Även Chelsea, som studsat upp till tiondeplats efter att ha sladdat rejält under den första seriehalvan, satsar stenhårt på cupen, inte minst nu när de fått respass bort från Champions League. En cupsuccé skulle kunna sätta lite plåstren på såren i alla fall.

Med andra ord: det här är en extremt betydelsefull batalj för såväl Everton som Chelsea.

Kraften finns i offensiven

Offensivt är Everton en maskin. Det är ytterst sällan de lämnar en match mållösa, men detta till bekostnad av defensiven som är under all möjlig kritik. Praktexempel på detta var när 2-0 tappades till 2-3 hemma mot West Ham under den avslutande kvarten senast. Som ett korthus föll de ihop, Everton.

Även Chelsea har fått upp farten offensivt, men är sårbara defensivt. De håller inte alls samma stabilitet som de gjort under de senaste åren och i synnerhet under fjolåret. Mycket svajigare. Sex av de sju senaste matcherna har klivit över 2,5 mål och målsnittet i serien är på 2,8~ per match. Evertons? 3,2.

Som alltid när Everton härjar på Goodison Park, kan vi räkna med full fart framåt från deras sida. Bör passa Chelseas kontringsstarka spelare som handen i handsken. Får en spelare som Diego Costa ytor, då smäller det till. Inte helt säkert att han kan starta, men det mesta talar ändå för det.

För Everton är det osäkert om den defensiva pjäsen Bryan Oviedo kan medverka. Chelseas mittbacksklippa John Terry kan vi räkna bort helt.

Årens inbördes matcher har slutat 3-3 respektive 3-1. Målrikt på nytt? Jo, det är känslan. Över 2,5 baljor spelas till 1,85x.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 12/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton 2,70 williamhill logo
Oavgjort 3,50 betway logo
Chelsea 2,85 betsson logo
Över 2,5 mål 1,85 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: