Speltips Everton – Fulham 12/8: Jämn batalj

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2023

Everton FC gästas av Fulham FC i premiären av Premier League 2023/24. Matchen spelas lördag den 12 augusti med avspark kl 16:00 på Goodison Park.

Everton – Fulham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Everton kommer från två raka säsonger där man i sista stund har räddat livhanken i Premier League. I våras kunde man till slut knipa en 17:e plats med två poäng ner till Leicester under nedflyttningsstrecket.

Sean Dyche tog över som manager i januari och lyckades alltså, med nöd och näppe, rädda säsongen. Nu är förhoppningen att han ska kunna bringa lite stabilitet till den här misskötta klubben. Ser vi till truppen så är den, i stora delar, intakt. 38-åringen Ashley Young har hämtats in utan kostnad från Aston Villa och spelare som Yerry Mina, Andros Townsend och Tom Davies har lämnat som free transfers. Därtill har man fått in en ansenlig summa för Moise Kean som nu tillhör Juventus permanent.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett solidare Everton

Fulham var en pigg nykomling i Premier League förra säsongen. Man behövde aldrig oroa sig för att bli indragna i någon bottenstrid och man landade till slut in på en fin tionde plats i tabellen.

Nu stundar så den berömda ”svåra andra säsongen” och det ska bli intressant att se om Marco Silvas manskap kan bibehålla samma höga nivå. Det faktum att man, än så länge, har kunnat behålla samtliga bärande spelare från förra säsongen är i alla fall ett argument som talar till deras fördel. Vad gäller spelare in så har man visserligen inte investerat och värvningen av den skadebenägne Raul Jimenez från Wolves är en chansning.

Everton och Fulham möttes senast i mitten av april på Goodison Park. Då var Everton i stort poängbehov, men det var Fulham som var det klart bättre laget då man vann rättvist med 3-1. Höstens möte i London slutade 0-0.

När de nu möts igen i den här premiärmatchen så är det Everton som gäller favoriter till omkring 2.23 gånger insatsen.

Sean Dyche är i Everton för att sätta en stabil grund och ser vi till försäsongsmatcherna så är man på god väg dit. Man kommer till den här premiären med fyra raka hållna nollor i matcher mot Wigan, Bolton, Stoke och Sporting Lissabon. De tre förstnämnda är kanske inga större meriter, men det försvarsspelet skänker säkerligen viss trygghet.

Utgången av den här matchen känns oviss, men jag tror att Everton kommer ta med det solida försvarsspelet från försäsongen och göra det bättre än när lagen senast möttes i våras. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo