Speltips Everton – Leeds 18/2: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 17 februari 2023

Viktiga poäng står på spel när bottenlagen Everton FC och Leeds United gör upp i den 23:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 18 februari 2023 med avspark kl 16:00 på Goodison Park.

Everton – Leeds

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sean Dyche fick en drömstart på sitt nya jobb som manager för Everton. En taktiskt perfekt genomförd match hemma mot Arsenal gav en skrällartad 1-0-seger, en injektion som var precis vad det här laget behövde.

Man lyckades dock inte följa upp den insatsen med en lika stark då man i måndags föll med 2-0 i Merseysidederbyt mot ett för dagen påkopplat Liverpool.

Efter 22 spelade matcher har Everton skrapat ihop 18 och ligger därmed under nedflyttningsstrecket. Avståndet upp till Leeds på placeringen ovanför är emellertid endast en poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inget målkalas

Förlusten borta mot Nottingham Forest för två omgångar sedan blev Jesse Marsch sista som manager för Leeds United. I de två senaste matcherna har lagets letts av interimslösningen Michael Skubala i väntan på att en permanent manager ska tillsättas.

Leeds kommer nu från två raka rivalmöten mot Manchester United med ett facit på en poäng som kanske borde ha varit fler. På Old Trafford tappade man en 2-0-ledning till 2-2 och i söndags föll man hemma med 2-0 i en match som spelmässigt var väldigt jämn.

Det senaste mötet mellan Leeds och Everton på Elland Road slutade 1-1. När de nu möts igen befinner sig båda i ett kritiskt läge och varken Marsch eller Lampard är kvar på tränarbänken.

Det här är ett ångestmöte där viktiga poäng står på spel. Det lär bli jämnt, intensivt och med mycket kamp och duellspel. Som jag ser det är Dyches Everton, för tillfället, något bättre lämpade för att gå segrande ur den här matchen.

Jag har svårt att se att det kommer att bli något målkalas och jag tror att hemmaplansfördelen väger över till Evertons fördel. Mitt spel blir 1X och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 18 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo