Speltips, Everton – Leicester 19/12: Öppen match att vänta

Spelbloggare Publicerat: 18 december 2015

Oddset har redan dalat lite, men värde finns fortfarande kvar på målmarknaden inför matchen mellan Everton och Leicester på Goodison Park.

Det är omöjligt att fortsätta vifta undan Leicester som en fluga. Som det verkar är de i toppen, serien leds just nu två pinnar före Arsenal, för att stanna – 16 matcher in i serien. På tiden att acceptera deras styrkor och sluta vänta på den där dippen. I alla fall om man får hålla sina starkast lysande stjärnor hela.

Everton är inblandade i det täta skiktet mellan Europaplatserna och mitten. Från sin tiondeplats har man endast en trea upp till Tottenham på femte- och Europa League-platsen. Boven, varför man inte har en starkare position, är alla kryssen – 8 stycken på 16 matcher, i snitt varannan. Vid sidan av det; fem vinster och tre förluster.

7/8 bortamatcher över 2,5 mål

Två offensivt starka parter är det som drabbar samman och den väntade matchbilden talar för att det här kan bli en underhållande match att följa. Räknar med mål – och valet faller därför på ett överspel, även om siffrorna inte är jättesexiga.

Leicester är förbannat vassa med Jamie Vardy (15 mål) och Riyad Mahrez (11 mål) i spetsen. Gjort flest mål – ja, till och med fler än Manchester City – i serien, medan defensiven är skör. Faktum är att man, alltså som etta, släppt in flest baljor av de 13 bästa lagen. Svårsmält statistik. 3,5 mål snittar matcherna.

Och nu besöker man ett Everton som också de brukar vara inblandade i händelse- och målrika matcher, i synnerhet hemma på Goodison Park. Där är snittet på ~3,6/matchen och 5/8 klivit över 2,5-målslinan. Statistiken för Leicester är 7/8 på resande fot.

Gästernas redan sköra backlinje blir ännu skörare i och med mittbackspjäsen, tysken Robert Huth är avstängd efter att ha åkt på för många ostskivor. Lämnar ett stort hål i sin frånvaro som inte kan fyllas till hundra procent.

Även om Everton ”bara” har tre pinnar upp till Europaplatserna är man ändå pressade att jaga en trea här. Lätt att hamna på efterkälken annars, framförallt när man redan har två raka kryss efter varandra. Då kommer det rimligtvis öppnas upp ytor åt andra hållet och då är Leicester svåra, svåra att få stopp på.

Oddsen på överspelen har redan dalat lite, men 1,67x för över 2,5 mål vill jag ändå påstå är värdesiffror. Till Bwinkassan!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 19/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton 2,10 betsson logo
Oavgjort 3,75 titanbet logo
Leicester 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,67 bwin logo
Under 2,5 mål 2,35 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: