Speltips, Everton – Liverpool 19/12: Två spel från derbyt

Spelbloggare Publicerat: 18 december 2016

Måndagen bjuder på en Premier League-match – och det är inte vilken som helst! Lokalrivalerna Everton och Liverpool drabbar samman på Goodison Park, varifrån vi testar två speltips, ena hämtat från hörn- och den andra från målmarknaden.

Merseysidederby! Om förra veckan avslutades på ett underbart sätt, öppnas denna på ett ännu bättre.

Alla blickar är riktade på Goodison Park. Så mycket mer än bara de tre pinnarna – också betydelsefulla sådana – är på spel. Slaget om staden! Prestigen! Matchen är av så oerhört stor betydelse, kanske framförallt för de utanför planen.

Mer eller mindre så att måstematcherna radas upp i Premier League. Liverpool behöver vinna för att kunna sätta press på serieledande Chelsea; med en match mindre spelad, alltså denna, har man nio pinnar upp till dem från den andraplats som parkeras på.

Everton jagar uppåt, de som står på Europaplatserna. Man är åtta inför den här fajten och skulle vid händelse av oavgjort eller bättre klättra förbi West Bromwich och en vinst skulle minska avståndet upp till femman Manchester United till så lite som fyra pinnar. Handlar om att inte hamna mer på efterkälken nu.

Hörnor och mål

Två speltankar, alltså.

Everton kommer hit med bättrad form och stärkta av 2-1-vinsten över Arsenal senast. Har annars varit lite svajigt defensivt – innan vinsten senast förlorade man med 2-3 borta mot Watford – medan offensiven med Romelu Lukaku i spetsen är vass.

På hemmaplan tror vi ändå att Everton, trots att de möter en mer namnstark part, kommer vilja styra och ställa en del. Det spelas alltid framåtlutad fotboll inför hemmapubliken och snittet på antalet skapade hörnor är hela 7,8.

Och när positionerna trycks upp talar det inte bara för hemmahörnor, utan även mål – åt båda håll. Stort defensivt avbräck för värden här också, med Phil Jagielka avstängd efter att ha fått synat rött senast.

Liverpool har seriens kanske vassaste offensiv, men ofta lämnas defensiven lite i andra hand – något de såväl blivit straffade som belönade för. Tre raka matcher över 2,5 mål har radats upp och ännu en målfest är nära till hands…

Everton över 4,5 hörnor och över 2,5 mål spelas till 1,77 (Unibet, 1 000 kronor bonus) respektive 1,75 (Betway, 1 000 kronor bonus) x polletterna.

Speltips:

Speltips: Everton över 4,5 hörnor
Över 2,5 mål
Odds: 1,77
1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 19/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: