Speltips, Everton – Manchester City 6/1: Kalasvärde i cupmatch nummer ett

Spelbloggare Publicerat: 6 januari 2016

Den andra Ligacupsemifinalen spelas mellan Everton och Manchester City. Match nummer ett är på Goodison Park och till det mötet är känslan att City blivit alltför stora favoriter.

Med ett relativt enkelt spelschema och utan att imponera har Everton, placerade på elfteplatsen i Premier League, nått till den här semifinalen. Lotten har fallit på två motståndare från Championship, en från League One och en från Premier Leagues bottenskikt – i en av matcherna har det krävts övertid och en annan straffar för att avancera vidare.

Den enda prestation som kan tituleras som helgjuten var väl i kvartsfinalen borta mot Middlesbrough, som med stor sannolikhet kommer göra såväl Everton som Manchester City sällskap i finrummet nästkommande spelår, när man vann med stabila två mål mot noll.

Manchester City, som jämsides med jagandet av den här cuptiteln är med i PL:s titelrace, har haft ett klart tuffare spelschema, men ändå varit mer solida. 4-1 mot Sunderland (b), 5-1 mot Crystal Palace (h) samt 4-1 mot Hull City (h) är övertygande resultat och City har seglat upp som storfavoriter till att plocka hem Ligacupen när det återstår fyra lag.

City nöjda med kryss

Undertecknad brukar inte direkt höja Everton upp i skyarna, snarare tvärtom, och spelade exempelvis emot dem när man fick besök av Stoke för ett par veckor sedan och då prickade den raka tvåan till finfina 4,40x.

Men här presenteras ”The Toffees” som alldeles för stora underdogs – 1×2-marknaden står just nu i 3,75-3,75-2,05 – mot ett Manchester City som med all säkerhet är nöjda med krysset på förhand, för att säkra övertaget till returen, och dessutom har vissa problem på resande fot. Innan helgens 2-1-vinst över Watford hade man sex inhemska bortamatcher i följd utan seger. Inte det mest tacksamma spelschemat, men det visar ändå på vissa bekymmer.

Evertons maskineri har hackat en del på sistone, men senast löstes 1-1 hemma mot Tottenham och det kändes som ett litet fall framåt även om man var tillbakapressat under perioder.

Och City lider fortfarande av skadan på mittbacksklippan tillika kaptenen Vincent Kompany – i min bok lagets viktigaste pjäs. Everton har James McCarthy out, men han kan ersättas på ett helt okej sätt.

När vi får 1,90x för Everton +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – är det flera decimalers värde oddssättarna bjuder på. Givet spel.

Speltips:

Speltips: Everton +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 6/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton 3,75 titanbet logo
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester City 2,05 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,72 bwin logo
Under 2,5 mål 2,23 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: