Speltips, Everton – Newcastle 3/2: Målspelar till 1,90

Spelbloggare Publicerat: 3 februari 2016

Premier League-fajt nummer två under onsdagen spelas mellan Everton och Newcastle. Gästerna är i desperat behov och vi tänker oss att de kommer vilja tajta till det på Goodison Park. Målsnålt?

Kräftgången fortsätter för Everton, som trots de stora kvalitéerna i truppen sjunkit ner till tolfteplatsen i tabellen. En vinst skulle innebära ett lyft på två platser, men det stora målet; att kamma hem en Europabiljett ser svårt ut att uppnå. Gör med all sannolikhet ont i en hel del Geordieshjärtan.

Faktum är att Newcastle är de som spenderat mest i hela fotbollsvärlden under januarifönstret. 346 miljoner kronor mer bestämt och det visar på hur mycket det här kontraktet betyder för klubben – för tillfället ser det ju prekärt ut, som tredjejumbo med två pinnar upp till säker mark. Förvisso en match mindre spelad än konkurrenterna runtom.

Trendbrott möjligt

Målrikt – så har det blivit när både Everton och Newcastle varit den ena halvan av en match de senaste veckorna, men här skulle absolut ett trendbrott kunna lura runt hörnet. Resultaten har påverkat oddssättarna alltför hårt och det är därför på plats med ett underspel.

Två parter i urusel form. En del rotation i cuperna för Everton, men det täta spelschemat lär absolut ha tärt på en del spelare. Eventuellt lite enklare för Newcastlespelarna, vilka fått vila i en och en halv vecka, att hålla koll på.

Som nämnt; Newcastle har öppnat upp plånboken rejält för att fixa kontraktet. Bör kunna bli lite mer stabila med den truppen som finns nu – stabilitet är just vad Newcastle behöver. Hålla lakanen tätare. Leverera bättre framåt.

Här är fokus, utan tvekan, på det förstnämnda – att hålla ihop försvaret. Man stärks av Paul Dummett, som är tillbaka efter skadeuppehåll, och eventuellt kommer även Jack Colback medverka. Defensivt positiva besked.

De tre senaste matcherna för Newcastöe har bjudit på minst tre mål, två av dem den exakta summan, men dessförinnan hade man fem raka under 2,5-målslinan. Everton har fyra raka över linan.

Situationen är så pass prekär för Newcastle att desperationen måste tillta. Räknar med att de i första hand kommer vilja tajta till försvarsspelet här, för att satsa helhjärtat i kontringsspelet – men som effektiviteten var senast mot Watford tyder inte mycket på att de kommer bidra till målproduktionen på Goodison Park.

Köper inte att mållinan är på 3,0 (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – med siffrorna jämna på över-/underspelet. Undern spelas därför till 1,90x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 3/2
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton 1,67 williamhill logo
Oavgjort 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Newcastle 5,50 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,65 mybet logo
Under 2,5 mål 2,45 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: