Speltips, Everton – Southampton 2/1: Förtroendet till ”The Toffees”

Spelbloggare Publicerat: 1 januari 2017

En intressant måndagsfajt i Premier League väntar när Everton och Southampton möter varandra på Goodison Park. Spelbloggare har vänt ut och in på förutsättningarna – och landar i en spelslutsats värd 1,92 x polletterna.

Två klubbar med ambitioner om spel i Europa, men som hamnat på efterkälken. Topp sex har spurtat ifrån och nu handlar det om att knappa in på nytt – men det är uppenbart att Premier League blivit alltmer uppdelad i kvalitetsfack. De stora klubbarna har kopplat järngrepp om ligan.

Inför matchen hittas i alla fall Everton på plats sju i tabellen, med 27 inspelade pinnar på 19 matcher. Två platser och tre pinnar under dem är Southampton placerade – ett Southampton vars spelarförluster inför spelåret påverkat stort.

Om det inte är två parter som ska jaga Europabiljetter, är de i alla fall dito för den övre tabellhalvan. Finns en hel del klass, fastän de båda uppträtt rätt svajigt under säsongen – varvar mycket bra med sämre saker.

Virgil van Dijk är avstängd för Southampton och han ersätts rakt av José Fonte, som är tillbaka efter ett kort uppehåll, i mittlåset. En del skador att ta hänsyn till, så även för Everton, men ingenting nytt på tapeten.

God chans för Everton

Får känsla för Everton här.

I min bok är de bättre som helhet och med hemmaplan samt klart bättre form ska de ses med alla möjligheter att kamma fullt.

Southampton imponerar inte alls; har två raka förluster, med 1-4 mot Tottenham och 1-2 mot West Bromwich – båda matcher på bortaplan. Urusla prestationer och när schemat är så pass tätt, blir det svårare att samla krafterna och leverera efter sådana matcher.

Ser alltså klart bättre ut för Everton. De fick förvisso ”bara” 2-2 borta mot Hull senast efter att ha kvitterat sent, men dessförinnan presterat väl; vunnit över Leicester och Arsenal sedan mitten av december exempelvis.

Och på hemmaplan har Everton visat klassen och bara förlorat en match hittills under spelåret, vilket var mot ett suveränt Liverpool.

Ger helt enkelt ”The Toffees” större chans än oddsen indikerar på.

Everton -0,25 mål – halv förlust på spelet vid oavgjort i matchen – spelas till 1,92 x insatsen hos Bet365, vars välkomstbonus är på 1 000 kronor och kan hämtas här!

Speltips:

Speltips: Everton -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, måndag 2/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: