Speltips, Everton – West Ham 30/10: Tätare än oddsen vill antyda?

Spelbloggare Publicerat: 29 oktober 2016

Ett Everton ur form hoppas kunna böja formkurvan uppåt när pånyttfödda West Ham kommer på besök till Goodison Park. Lyckas de? Nja, vi är tveksamma…

Mycket bittert i Everton just nu. Från att ha varit pushande i toppstriden, som en självklar kandidat till den, har nu fyra vinstfria seriefajter radats upp; två kryss och två förluster. Dessförinnan, en cupförlust på det. Som sexa står de parkerade nu och om toppen inte ska rycka ifrån bör det bli tre pinnar här.

Formutvecklingen är helt omvänd för West Ham – fjolårssensationen inledde spelåret på värsta möjliga sätt och var nere och tampades i den absoluta botten. Nu har resan uppåt i tabellen påbörjats; två 1-0-vinster på rad, mot West Ham och Sunderland, följde upp en 2-1-skalp hemma mot Chelsea i cupen. Är det nu knutarna släppt? För vi ser åtminstone vissa tendenser av det lag som vecka in och ut imponerade på oss förra året.

Leighton Baines är inte helt hundra för Everton, men det mesta talar för att han kan medverka. James McCarthy och ett par andra spelare saknas. Gästerna har också några pjäser out, som Sam Byram och Gökhan Töre.

Skrällvärde!

Mja, att siffrorna på 1X2-marknader ser ut såhär – 1,83-3,95-4,75 i skrivandets stund – förvånar väl inte, men visst bör det finnas lite värde på spelen till West Hams favör?

Givetvis ska Everton vara rätt stora favoriter, men ändå en sådan i fara. Annat kan inte sias när fem matcher utan vinst har radats upp, varav fyra i serien och en i cupen. Har varit bra vid flera tillfällen, men sämre andra, som i 1-2-torsken borta mot Burnley senast.

Och att då ställas mot ett West Ham som fått upp farten? Det finns enklare uppgifter, helt enkelt. Gästerna kommer alltså från en derbyvinst och två raka treor i serien – och det stärker moralen enormt. Hittat rätt och håller absolut för att utmana om Europabiljetterna. Medvind nu också.

Skrällen måste testas – i vilken form är upp till var och en.

Undertecknad vill safe:a lite och spelar West Ham med +0,75 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – till 1,88 x såsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos via denna länk!

Speltips:

Speltips: West Ham +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 30/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: