Speltips Exeter City – Liverpool 8/1: Anfallaren dubblar vår insats

Spelbloggare Publicerat: 8 januari 2016

Startskottet för FA-cupens tredje runda kommer från St. James’ Park, varifrån Exeter City och Liverpool drabbar samman. Gästerna är skadedrabbat, väntas rotera – men en stark, offensiv pjäs rapporteras ta plats på banan och då testar vi honom som skytt. 

Undre tabellhalvan i League Two mot övre dito i Premier League. Ett supporterstyrt och anrikt Exeter City, som under de senaste åren haft stora bekymmer med ekonomin, och just nu alltså hittas i fjärdedivisionen, på den undre tabellhalvan, men med ett bekvämt avstånd ner till det röda tabellområdet.

Exeter är en fin fotbollsklubb, men i de här sammanhangen har de inte mycket att skylta med. Mardrömslott nu, redan i den tredje rundan, också. Blir att vinka adjö direkt? Eller? I den andra rundan stod man ju ändå för en skräll när Port Vale, bättre placerade i divisionen över än Exeter är i sin, putsades undan med 2-0.

Som alltid fart och fläkt runt Liverpool. Från sin åttondeplats är de fortfarande helt aktuella i jakten på en biljett till Europa, men att man skulle vara nöjda över vad som presterats under spelåret finns inte på kartan. Det visade man med tränarbytet i oktober, när det tyska oraklet (nåja) Jürgen Klopp hämtades in efter sin sjuårssejour i Borussia Dortmund. Bättre har det sett ut med honom vid rodret, men bristerna i detta Liverpool är alltjämt stora.

Benteke från start

Den stora diskussionen runt matchen kretsar förstås runt Liverpools skadeelände. Det är så pass illa att klubben fått hämta hem flera ungdomar från deras låneäventyr, för att kunna svetsa ihop i alla fall relativt kvalitativa trupper.

Detta försvårar såklart rotationsmöjligheterna – att ändå kunna ställa ut starka elvor, när ordinarie pjäser behöver vila. På flera positioner väntas de annars fjärde- och femtevalen ta plats, vilket minskar avståndet mellan parterna enormt. En hemsk situation de är i just nu, Liverpool. Ännu värre om man, som såklart önskat, avancerar vidare i såväl FA- som Ligacupen.

En helt ny startelva kommer skickas ut, men eftersom stjärnan Christian Benteke vilades och endast fick tio minuter mot Stoke senast talar det mesta om att han får starta här. Blir sannolikt den, på pappret, bästa spelaren på planen – och från sin anfallsposition kommer ett Exeter med fyra raka förluster såras rejält.

Formen, den är också fin för Benteke. I två av de tre senaste matcherna från start har han hittat nätet. Nu är det en lättsårad backlinje som ska försöka sätta stopp för belgaren. Lyckas de? Nja…

Christian Benteke målskytt ”anytime” finns till dubbelt betalt hos Unibet, vilka betalar insatsen tillbaka om han inte skulle starta, och i de siffrorna hittar undertecknad klart värde.

Speltips:

Speltips: Christian Benteke målskytt ”anytime”
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, fredag 8/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Exeter City 7,80 redbet logo
Oavgjort 4,75 betway logo
Liverpool 1,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,68 unibet logo
Under 2,5 mål 2,30

 

Oddsens motsvarighet i procent: