Speltips, Falkenberg – Djurgården 24/10: Allt talar för mål

Spelbloggare Publicerat: 22 oktober 2015

Lördagseftermiddagens enda allsvenska match bjuder Falkenberg, som jagar säker mark, och Djurgården på. Förutsättningarna för mål kan knappt bli bättre och vi testar därför lyckan på en av mållinorna.

Krossen över tabelljumbon Åtvidaberg, med tennissiffrorna 6-0, har tänt hoppet för Falkenberg, som just nu parkerar på kvalplatsen ner mot Superettan. Hoppet upp till säker mark och Kalmar är på två pinnar med lika många matcher kvar att spela.

Att snurra upp ÅFF i rådande form är inte någon konst i sig, men att skyffla in sex baljor mot valfritt allsvenskt motstånd är ett formbesked. Detta bröt en förlustsvit på tre raka matcher, så det var inte bara behövligt för tabellsituationen, också för att få en självförtroendet.

Efter de där 15 raka fullpottarna var Blåränderna från Stockholm till och med under en period uppe på förstaplatsen och en stark titelkandidat, men tappet av Nyasha Mushekwi och framförallt skadan på Haris Radetinac har satt sina spår. Att formen skulle dippa var mer eller mindre bara en fråga om – när. Död mark nu.

Stark prestation förra veckan, när man spelade 2-2 hemma mot Blåvitt – och det var med mersmak. Imponerande av spelarna att hålla kvalitén uppe trots att stora delar av läktarna höll tummarna för att motståndarna skulle vinna, i och med att att AIK också är med i striden om Lennart Johanssons pokal. Detta följde upp en 3-0-vinst borta över Kalmar.

Fel motstånd att skänka ytor till

Offensiva besked från båda sidorna senast. DIF skapade en hel del mot Blåvitt, men blev också lite veka i det defensiva spelet under perioder, bland annat när de två målen släpptes in under loppet av tre minuter.

Blivit målrikt i de senaste matcherna för FFF, när man medvetet klivit framåt i den desperata jakten på treor. Eftersom man ställs inför en oerhört svår bortamatch mot Elfsborg på Borås Arena i den avslutande matchen, så måste man nästan kamma in en trea här här att undvika kvalspelet. Underifrån är hoten borta – ett eventuellt kryss en bit in i andra halvlek behöver således inte bevakas.

Detta passar DIF som handen i handsken – att kunna luta bakåt och kontra. I den typen av matcher är de ofta oerhört lyckosamma och det bäddar också för mål. Skulle matchens första mål vara ett bortamål, då kan detta öppnas upp helt.

Kerim Mrabti är out för DIF och det minskar såklart målpotentialen lite, men startelvan behöver inte bli mindre offensivt balanserad bara för det. Öppnar upp för Seon-Min Moon? Defensiva kvalitéerna hårt begränsade där.

Mål, mål, mål, tack. Över 3,5 mål synas till 2,60x hos Unibet. 3-1/3-2/2-3, månne?

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 24/10
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Falkenberg 2,85 mybet logo
Oavgjort 3,60 titanbet logo
Djurgården 2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,64 unibet logo
Under 2,5 mål 2,30 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: