Speltips, Falkenberg – Helsingborg 30/10: Motivationsskillnad – ändå skrällbud?

Spelbloggare Publicerat: 29 oktober 2016

Den klara tabelljumbon Falkenberg spelar enbart för att upprätthålla hedern just nu och frågan är om det räcker hemma mot ett Helsingborg som slåss för deras överlevnad i serien – en fråga vi tror oss ha ett rätt bra svar på.

Det är alldeles uppenbart att Falkenberg inte hör hemma i det svenska finrummet. 10 inspelade pinnar på 28 matcher är ett facit som talar för sig självt – och det är bara att ladda batterierna till kommande spelår i Superettan.

Men visst har de, FFF, visat upp god moral. Trots bristande kvalitéer i truppen och det faktum att de i praktiken varit degraderingsklara sedan månader tillbaka har de kämpat på efter bästa möjliga förmåga. Räcker inte speciellt ofta till, men kan för det mesta ändå bjuda motståndarna på en match.

Helsingborg är årets kanske största besvikelse här i Allsvenskan. Det är förvisso knappast någon hemlighet att klubben blöder ekonomiskt och att det skulle bli svårt – men trilla ur serien? Den såg i alla fall inte jag komma på förhand. Efter en katastrofal period har man sjunkit ner till kvalplatsen, med säker mark utom räckhåll, och nu handlar det bara om att hålla Gefle på efterkälken.

Helsingborg totalt uddlösa

Förutom en handfull spelare skadade, är även Hakeem Araba, Enock Kwakwa och Thomas Juel-Nielsen avstängda – stora avbräck i offensiven och defensiven.

Och de frånvaroproblemen, kombinerat med den motivationsskillnad som borde råda – är Falkenberg chanslösa här? Undertecknad menar – nej, absolut inte. De ska snarare ha en toppchans att skrälla, större än oddssättarna tror.

Av ett lag som kämpar för dess överlevnad i en serie, kan man åtminstone kräva– en rejäl dos av kamp. Helsingborg, ja, de känns mest loja. Framåt är udden totalt avtrubbad och målen släpps ändå in; 0-1-4 står formraden i. Målet hemma mot Djurgården senast var det första på fyra matcher, men då förvaltade de mer eller mindre deras enda chans i matchen.

Som nämnt; Falkenberg kämpar på bra. Hamnar ofta i målprotokollet och kan störa motståndarna, i synnerhet på hemmaplan. Klar torsk mot Malmö, som i och med de tre pinnarna säkrade titeln, senast – men helt annorlunda uppgift här.

Gästerna måste spela hem tre pinnar och vi väntar oss att de pushar upp positionerna rejält och startar jakten från minut ett – något som öppnar upp för ett avslappnat Falkenberg, som vill avsluta snyggt inför hemmapubliken, att hitta nätet.

Första målet i matchen: Falkenberg spelas till 3,35 x insatsen hos Nordicbet, som ni får en unik välkomstbonus hos via oss – på 1 000 + 400 kronor!

Speltips:

Speltips: Första målet i matchen: Falkenberg
Odds: 3,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Unik: 1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 30/10
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: