Speltips, Falkenberg – Sirius 8/11: Returen en repris på match nummer ett?

Spelbloggare Publicerat: 7 november 2015

Efter 2-2 mellan Sirius och Falkenberg på Studenternas IP måste Uppsalalaget gamla rejält för att ge sig själva chansen att kliva upp i det svenska finrummet. Bäddar för – målpartaj.

2-2 är kanske inte något drömresultat att sitta på inför returen för Falkenberg, men det är i alla fall en positiv sits man sitter i. Från att oddssättarna ansett att det mer eller mindre skulle vara fifty-fifty över vilken sida som vinner det här dubbelmötet är FFF nu storfavoriter och står som bäst i 1,42x för det.

Det är alltså Allsvenskans fjortondeplacerade Falkenberg mot Superettans trea Sirius. Alltid svårt att veta var två sidor står i relation till varandra när de är från två olika serier, men känslan efter match nummer ett är att det är hyfsat jämna parter.

David Svensson out

Precis som resultatet antyder var det jämnt i den första matchen; svårt att skilja dem åt. Hur som helst: det var också öppet, chansrikt och underhållande. Räknar med att det blir likadant här, när Sirius måste framåt – på bortaplan.

Resultaten som skulle se till att Sirius är de som plockar den allsvenska platsen är en rak vinst, kryssen med minst sex baljor inblandade eller 2-2 och sedermera att man drar fördel i den eventuella förlängningen eller straffarna.

De måste därför – framåt. Lätt att man straffas för det mot ett offensivt starkt FFF – på hemmaplan gjorde man flest mål av lagen på den undre tabellhalvan. 3,1~ mål snittade matcherna på Falkenbergs IP. Sex av deras sju senaste matcher, på hemma- som bortaplan, har klivit över 2,5 mål. Tre av Sirius sex senaste likaså.

Stort defensivt avbräck för FFF också. Kaptenen och den defensiva mittfältaren David Svensson blev utvisad i det första mötet och missar således detta. Minskar stabiliteten rejält – en ovärderlig pjäs, inte minst i matcher av den här kalibern.

1,83x för över 2,5 mål tror jag inte att vi får strax innan avspark. Spelas!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (2 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:15, söndag 8/11
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:  tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Falkenberg 2,46 redbet logo
Oavgjort 3,55 redbet logo
Sirius 3,05 betsson logo
Över 2,5 mål 1,83 redbet logo
Under 2,5 mål 2,05 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: