Speltips Färöarna – Tjeckien 17/6: Lurig bortamatch

Martin Efvergren Publicerat: 17 juni 2023

Färöarna är stora underdogs när man gästas av Tjeckien i lördagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 17 juni 2023 med avspark kl 20:45.

Färöarna – Tjeckien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

EM-kvalets grupp E ser så här långt ut att kunna bli jämn. Polen och Tjeckien är visserligen relativt klara favoriter att ta sig vidare till EM 2024 i Tyskland, medan Moldavien, Albanien och Färöarna hoppas kunna skrälla.

Håkan Ericson har lyft Färöarna från att ha varit en blåbärsnation till att faktiskt kunna mäta sig med de allra bästa. Åtminstone på hemmaplan. I sin senaste hemmamatch slog man Turkiet i Nations League och det var inte första gången som Ericsons lag stod upp mot en storfavorit.

I den första matchen av det här EM-kvalet stod man också för en stark insats då man lyckades få med sig 1-1 från bortamötet mot Moldavien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett kompakt Färöarna

Tjeckien har dippat något sedan EM för två år sedan där man tog sig till kvartsfinal. I det efterföljande VM-kvalet slutade man tre i sin grupp efter Belgien och Wales. Det innebar en chans i playoff mot Sverige där man föll med 1-0 på Friends Arena.

På det här EM-kvalet fick man så en smakstart då man kunde besegra huvudkonkurrenten Polen med 3-1 på hemmaplan. Detta sedan man gått ifrån till 2-0 redan efter tre minuters spel. Man lyckades dock inte följa upp den fina insatsen då man därefter spelade 0-0 borta mot Moldavien.

Tjeckien går nu in som storfavoriter inför den här bortamatchen mot Färöarna. Ett rakt spel på gästerna ger endast omkring 1.22 gånger insatsen.

Färöarna och Tjeckien möttes senast i en träningslandskamp på tjeckisk mark i höstas och då vann de sistnämnda med hela 5-0. På bortaplan brukar det dock vara betydligt svårare att ha att göra med Färöarna. De slog Turkiet med 2-1 senast, och nationer som Danmark och Skottland kom undan med 1-0-segrar när de var på ön och spelade i det senaste VM-kvalet.

Jag finner anledning att tro att även Tjeckien kommer få slita hårt för att få med sig tre poäng hem här. De lär ställas mot ett kompakt och svårforcerat försvar och jag tror inte att det här kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 17 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo