Speltips FC Cincinnati – Chicago Fire 3/9: Andra mötet

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

För andra gången på bara en vecka spelar FC Cincinnati och Chicago Fire nu mot varandra i den amerikanska fotbollsligan MLS den 3 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det var osäkerhet hela vägen in på starten, men nu är vi igång med det som ska likna en ordinarie säsong i Major League Soccer. Det blir ett lite annorlunda upplägg, och lagen får liksom skynda sig fram långsamt innan vi vet mer, men matcherna är i alla fall igång.

Det finns en del åtgärder för att minska riskerna, som att man inte åker lika långt för matcherna, och att det är utan publik som matcherna spelas. Det sätter såklart sin prägel.

Nu är det dags för match i Cincinnati, som så sent som förra veckan var värd för ATP-turneringen som fungerade som uppvärmning till US Open.

FC Cincinnati gäller här som klar underdog i mötet med Chicago Fire, samma lag som man föll mot i premiären. Då spelade FC Cincinnati på bortaplan och huvudtränaren Jaap Stam fick då se sitt lag förlora med klara 3-0. Efter det tog man 0-0 hemma mot Columbus Crew efter en klart bättre insats.

Chicago Fire följde upp premiärvinsten med förlust i New York, 3-1 mot City, och vill nu gärna studsa tillbaka. Men man är klart sämre på bortaplan, och får det nog tuffare här mot FC Cincinnati än vad man hade i premiären mot samma lag.

FC Cincinnati stretar emot

FC Cincinnati hade förhoppningar om att kunna inleda säsongen med bland annat Spencer Richey som en potentiell nyckelspelare, men han ådrog sig en hjärnskaning i slutet på försäsongen och har inte kommit tillbaka än. Som bekant är det någonting man tar det synnerligen lugnt med, för att inte ta några onödiga risker. Det är också så att James McLaughlin inte kunnat spela i de två första matcherna. I det fallet pratar vi om en ankelskada.

Det går att jämföra med skadeläget i bortalaget, där svenskättlingen Kenneth Kronholm inte kunnat vara med alls så här långt. Han har dragit korsbandet och tros vara borta nästan hela säsongen. Inte särskilt roligt ör honom.

Luka Stojanovic har precis opererat sig, och hoppas kunna spela snart igen. Men Johan Kappelhof och Jeremiah Gutjahr är definitivt borta också. Bobby Shuttleworth är väl den enda skadade spelaren som kan tänkas finnas med i truppen här trots allt.

Jaap Stam är som bekant tränare i hemmalaget, och vi räknar iskallt med att den tidigare storspelaren är sugen på att få ordning på sitt lag efter två raka matcher utan vinst. Här tror vi att man lärt sig av det första mötet och täpper till lite mer.

Under 2,5 mål spelas till 1,96 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 01:30, torsdag 3 september
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo