Speltips FC Dallas – DC United 5/7: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 4 juli 2023

FC Dallas gästas av DC United i nattens omgång av MLS . Matchen spelas natten till onsdag den 5 juli 2023 med avspark kl 02:30, svensk tid.

FC Dallas – DC United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Dallas har en relativt bra säsong bakom sig då man har skaffat sig häng på en topplacering i MLS Western Conference. På sina 20 spelade matcher har man tagit 29 poäng, vilket ger en femte plats i tabellen. Man har då tre poäng upp till Seattle Sounders på tredje plats där de sistnämnda har en match mer spelad.

Den senaste tiden har Dallas dock blandat och gett en del. I lördags tog man en fin skalp då man besegrade topplaget Los Angeles FC med 2-0 hemma, men dessförinnan hade man två raka förluster på bortaplan mot Portland Timbers och Austin. Ser vi till de sex senaste matcherna så har man det blivit två segrar och hela fyra förluster.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmastarka Dallas

D.C. United från Washington håller följaktligen till i Eastern Conference. Där ligger man för tillfället på en nionde plats sedan man spelat ihop 26 poäng på 21 matcher.

Precis som för FC Dallas så har DC Uniteds resultat varit blandade den senaste tiden. I helgen föll man med 2-0 borta mot Nashville SC och det trots att hemmalaget åkte på en utvisning med en halvtimme kvar av andra halvlek. Dessförinnan vann man med 3-0 hemma mot Cincinnati. På de fem senaste matcherna har man därmed tagit två segrar samt tre förluster.

Vi har med andra ord att göra med två lag vars form är något svårbedömd. Att de därtill inte spelar i samma Conference gör det än mer ovisst. FC Dallas gäller emellertid som knappa favoriter hos spelbolagen.

Poängmässigt skiljer det inte mycket mellan lagen och på pappret är man jämnstarka. FC Dallas kommer dock, till skillnad från DC United, från en stark insats i lördags och på hemmaplan har de ett fint facit den här säsongen. Den faktorn tror jag kommer fälla avgörande i den här matchen. Mitt spel blir en rak etta, att FC Dallas vinner till 2.25 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Dallas vinner
Odds: 2.25
Bolag: Betinia
Spelstopp: 02:30, onsdag 5 juli 2023
TV: 
Stream: