Speltips FC Dallas – Los Angeles FC 2/7: Inte i toppslag

Martin Efvergren Publicerat: 1 juli 2023

FC Dallas tar emot Los Angeles FC i MLS Western Conference. Matchen spelas natten till söndag den 2 juli 2023 med avspark kl 02:30, svensk tid.

FC Dallas – Los Angeles FC

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Dallas inledde säsongen i MLS lovande, men har på sistone tappat mark. På sina 19 spelade matcher har man tagit 26 poäng, vilket för tillfället ger en sjunde plats i Western Conference.

Nu kommer Nico Estevez manskap till det här mötet med två raka förluster och endast en seger på de sju senaste matcherna. Förra fredagen föll man med 3-0 borta mot Austin och dessförinnan blev det förlust med 1-0 borta mot Portland Timbers.

Om vi ser enbart till hemmaspelet så har Dallas emellertid en något bättre trend. Sin senaste hemmamatch vann man med 2-0 mot St. Louis City, men det är också lagets enda vinst sedan mitten av maj.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Los Angeles FC kommer från en förlust med 3-2 hemma mot Vancouver Whitecaps och har därmed också en något vikande trend. Totalt sett har man dock en stark vår bakom sig då man tagit 32 poäng på 18 matcher i MLS. Det ger en delad serieledning tillsammans med St. Louis City som har en match mer spelad.

Inför förlusten senast hade LA FC två raka segrar bakom sig. I sin senaste bortamatch slog man Sporting KC och därefter Seattle FC på hemmaplan. Om vi räknar in cupspelet och ser till de nio senaste matcherna så är dock dessa två segrar de enda vinsterna man har tagit.

FC Dallas och Los Angeles FC möttes senast i Los Angeles i slutet av mars. Då var det de sistnämnda som gick segrande med 2-1 i en match där Dallas åkte på en utvisning i den första halvleken.

Trots Dallas numerära underläge blev det en jämn batalj senast och förutsättningarna inför den här matchen är också jämna. Hos spelbolagen gäller Los Angeles FC som knappa favoriter till ett odds omkring 2.50.

Los Angeles släppte in tre mål senast och det hör inte till vanligheterna. Framförallt är det deras stabila grund bakåt som gör att man är i toppen av tabellen. Därför finner jag anledning att tro att man kommer hålla ihop det på ett bättre sätt här. Därtill har Dallas gått mållösa från sina två senaste matcherna och det har gjorts under 2.5 mål i sju av deras elva senaste matcher.

Sammantaget gör detta att jag lutar åt att det här kommer att bli en mer tillknäppt tillställning mellan två lag som inte är toppslag. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.89 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.89
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 02:30, söndag 2 juli 2023
TV: 
Stream: