Speltips FC Köpenhamn – Rakow 30/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 30 augusti 2023

FC Köpenhamn leder med 1-0 inför returen mot Rakow Czestochowa i den sista rundan av kvalet till Champions League. Matchen spelas onsdag den 30 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

FC Köpenhamn – Rakow

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I början av juni säkrade FC Köpenhamn sin 15:e ligatitel i danska Superliga. Därefter väntade ett kort uppehåll innan den här säsongen drog igång igen i juli. FCK rivstartade då med fem raka segrar i ligaspelet, men i lördags kom så första poängtappet då man föll med 3-1 hemma mot Silkeborg.

En bidragande orsak till den plumpen protokollet är sannolikt att man samtidigt har skaffat sig ett gyllne läge att ta sig till gruppspelet i Champions League.

FC Köpenhamn gick in i CL-kvalet i den andra rundan och där hade man inga större problem att övermanna isländska Breidablik. Därefter väntade klart tuffare motstånd i de tjeckiska mästarna Sparta Prag som man till slut besegrade efter straffavgörande. Förra veckan stod man sedan för en taktiskt väl genomförd bortamatch mot Rakow i Czestochowa då man fick med sig ett 1-0-resultat hem till Danmark.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En mer öppen matchbild

Rakow från Czestochowa kommer från en framgångsrik säsong där man till slut stod som klar segrare i den polska ligan.

Rakow gick in i det här CL-kvalet redan i den första rundan och har nu alltså slagit ut tre lag på vägen fram till den här sista avgörande playoff-omgången. På vägen har hit har man då besegrat FC Flora, Karabach och Aris Limassol. I ligaspelet har man dock inlett med ett par poängtapp och totalt har man tagit sju poäng på de fyra inledande matcherna.

Inför det här dubbelmöte gällde FC Köpenhamn som favoriter att ta sig vidare. Med 1-0 att spela på talar det mesta till danskarnas fördel och man gäller också som favoriter att vinna den här matchen till ett odds runt 1.65.

Svensktrion Jordan Larsson, Viktor Claesson och Roony Bardghji startade alla i förra veckans möte i Polen. Hos Rakow spelade även Gustav Berggren hela matchen på centralt mittfält. Det blev då en mer tillknäppt tillställning och frågan är nu vad vi kan förvänta oss för matchbild här.

Rakow har ett underläge att vända och måste därmed hitta vägar framåt. Samtidigt har FC Köpenhamn sina främsta styrkor i offensiven och lär komma ut framåtlutade hemma på Parken. Jag lutar åt att det kan bli öppnare matchbild än senast och att FCK:s vassa offensiv kommer gynnas av det. Mitt spel blir att FC Köpenhamn över 1.5 mål gör över 1.5 mål till 1.77 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Köpenhamn över 1.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 30 augusti 2023
TV: 
Stream: