Speltips FC Köpenhamn – Sparta Prag 8/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 8 augusti 2023

De danska mästarna FC Köpenhamn tar emot de tjeckiska mästarna Sparta Prag i den tredje rundan av kvalet till Champions League. Matchen spelas tisdag den 8 augusti 2023 med avspark kl 20:00 på Parken i Köpenhamn.

FC Köpenhamn – Sparta Prag

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

När den danska ligan avslutades i början av juni var det FC Köpenhamn som stod som mästare för 15:e gången i klubbens historia. Därefter följde ett ganska kort uppehåll innan nuvarande säsong drog igång för drygt två veckor sedan.

FC Köpenhamn har fortsatt på inslagen väg då man radat upp tre raka segrar i säsongsupptakten av Superliga. Och räknar vi in de två mötena mot Breidablik i CL-kvalet så är segersviten fem matcher. Man vann det första mötet på Island med 2-0 och förra veckan bjöds det på målkalas på Parken då FCK vann med tennissiffrorna 6-3. I lördags följde man sedan upp den segern med att slå Randers hemma med klara 4-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag i gott slag

Ser vi till säsongscykeln så befinner sig Sparta Prag i samma läge som FC Köpenhamn. De kunde i slutet av maj säkra ligatiteln efter en mycket jämn kamp mot lokalrivalerna Slavia Prag. Nu befinner man sig tre matcher in i den nya säsongen och man har vunnit samtliga tre.

Sparta Prag går nu in i kvalet till Champions League utan att ha behövt spela några av de tidigare kvalrundorna. Man kommer från en 5-2-seger hemma mot Pardubice som gör att man toppar tabellen efter tre omgångar.

En intressant aspekt inför det här mötet är att Sparta Prag leds av dansken Brian Priske som förde laget till ligatiteln under sin första säsong i klubben. Därtill finns tre danska spelare truppen.

FC Köpenhamn får klara sig utan skadade Victor Claesson, men gjorde nyligen klart med stjärnvärvningen Mohammed Elyounoussi från Southampton.

På pappret har vi att göra med två relativt jämnstarka lag här, men det är FC Köpenhamn som gäller som favoriter inför den här första matchen på Parken. Som jag ser det bör också danskarna ha goda möjligheter att gå segrande. De har en liten fördel av att redan ha spelat en kvalrunda och de har sett starka ut under säsongsupptakten. Mitt spel blir därför en rak etta, att FC Köpenhamn vinner till 2.10 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Köpenhamn vinner
Odds: 2.10
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, tisdag 8 augusti 2023
TV: 
Stream: