Speltips Ferencvaros – KI Klaksvik 19/7: Stora favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 19 juli 2023

Ställningen är 0-0 inför returmötet mellan Ferencvaros och KI Klaksvik i kvalet till Champions League. Matchen spelas onsdag den 19 juli 2023 med avspark kl 18:00.

Ferencvaros – KI Klaksvik

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den ungerska dominanten Ferencvaros avslutade säsongen i våras med tre raka förluster, men kunde ändå vinna ligan med sex poängs marginal. Därmed säkrade man sin 35:e ligatitel i ordningen.

Förra säsongen lyckades man dock inte ta sig till Champions Leagues gruppspel då man blev utslagna av Qarabag i den tredje kvalrundan. Insatserna på europeisk nivå blev ändå framgångsrika då man kunde vinna sin grupp i Europa League före Monaco, Trabzonspor och Röda stjärnan. Därefter tog sedan europa-äventyret slut då man blev utslagna av Bayer Leverkusen i åttondelsfinalen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

KI parkerar bussen

KI från Klaksvik vann den färöiska ligan förra säsongen och den här säsongen har man fortsatt att dominera. Efter 16 spelade omgångar har man ännu inte tappat en enda poäng och toppar därmed tabellen med tolv poängs marginal.

KI, med den svenske keepern Jonathan Johansson i målet, stod också för en solid insats i det första mot Ferencvaros för en vecka sedan. De favorittippade gästerna ägde stora delar av spelet, men förblev mållösa i en match som slutade 0-0 på Färöarna.

Det var, sett till matchbilden, ett bra resultat för KI, men väldigt mycket ska till om man ska kunna knäcka ungrarna i det här returmötet i Budapest. De har visserligen fördelen av att vara mitt i säsong medan Ferencvaros har ligauppehåll fram till augusti. Samtidigt är de sistnämnda väldigt vana vid att hantera den här typen av kvalspel mitt i sommaren.

Hursomhelst gäller Ferencvaros som klara favoriter. Hos spelbolagen ger en rak etta endast omkring 1.20 gånger insatsen.

Vi kan nog räkna med en matchbild som domineras stort av hemmalaget medan KI kommer försvara sig lågt och kompakt. Mycket ska förstås till för att det ska hålla hela vägen för norrmannen Magne Hoseths manskap, men de lär komma med en god känsla efter insatsen senast och därtill en säsong där man gått rent i seriespelet.

Det mesta talar för att Ferencvaros gör vad som krävs för att lösa den här uppgiften. Jag tror dock att de kommer att få kämpa med att hitta ytor i offensivt straffområden då KI kan hålla ihop det hela på ett bra sätt. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.06 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.06
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, onsdag 19 juli 2023
TV: 
Stream: