Speltips Finland – Bulgarien 11/10: Finsk sisu

Martin Efvergren Publicerat: 11 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Finland kommer från en rejäl förlust mot Polen i veckan men för Bulgarien är nog känslan än tyngre. Deras EM-slutspelschanser grusades av Ungern i torsdags och de torde få det svårast att ladda om till det här mötet.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Finland är ju som bekant klara för det framskjutna EM-slutspelet medan Bulgariens dröm om att ta sig dit via kvalspel tog slut i och med 3-1-förlusten hemma mot Ungern i torsdags.

När det gäller Nations League så lyckades Bulgarien knipa en poäng då man spelade 1-1 hemma mot Irland i gruppspelets första match vid den senaste landslagssamlingen. I den andra matchen borta mot Wales föll man dock med 1-0.

Finland fick också de stryk med 1-0 mot Wales i sin första match i Nations League men de lyckades besegra Irland med samma siffror i sin andra match och innehar därmed andraplatsen i gruppen efter två spelade omgångar.

Till den här samlingen saknar Finland dock lagets enda stjärna Teemu Pukki samt stöttepelaren på mitten, Tim Sparv, och det märktes i bortamötet mot Polen i onsdags. Där var man i stort sett chanslösa och föll med klara 5-1.

Mer kamp än skönspel

Bortsett från matchen mot Polen senast så har Finland varit väldigt solida i Markku Kanervas 3-5-2-system. Det gav en imponerande andraplats i EM-kvalgruppen, före nationer som Grekland och Bosnien & Hercegovina, och därmed en biljett till EM. En oerhörd framgång för ett fotbollslandslag som törstat efter ett sådant framsteg under en lång tid.

Även om Finlands insats mot Polen var bland det sämre man har presterat på väldigt länge och även om man saknar sin bäste spelare så ändå förutsättningarna inför det här mötet mot Bulgarien relativt gynnsamma.

Bulgariens primära fokus den här samlingen var tveklöst torsdagens EM-kvalsemifinal mot Ungern. Men man var egentligen aldrig nära att vinna den matchen och mentalt kan man få det tufft att ladda om till det här bortamötet.

Bulgarien slutade näst-sist i sin EM-kvalgrupp och har bara vunnit 1 av sina 17 senaste matcher. Man är relativt välorganiserade och släpper sällan in många mål men man är också ganska uddlösa.

Ett Finland utan Teemu Pukki mot en förmodat defensivt inriktad och uddlös motståndare är det mycket som pekar mot att det här kommer bli en målsnål tillställning. Det är dock oddssättarna också på det klara med och under 2.5 mål ger endast cirka 1.50 gånger pengarna.

Känslan är inte att det här kommer bli en match det slår gnistor om utan snarare att det kommer bli mycket kamp och mindre skönspel och det är en typ av matchbild som passar Finland ganska väl. Finsk sisu, helt enkelt.

Med tanke på förutsättningarna där Finland har hemmaplan samt en mindre betungande förlust i bagaget så bör man kunna den här matchen. De är det bättre laget och en hemmaseger spelas därför till 1.80 gånger insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Finland vinner
Odds: 1,80
Bolag: Casumo
Spelstopp: 18:00, söndag 11 oktober 2020
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: