Speltips, Fiorentina – Inter 14/2: Dubbla speltips från toppfajten

Spelbloggare Publicerat: 14 februari 2016

Scudetton är borta, men kampen om Europabiljetterna fortsätter. Fyran Fiorentina och femman Inter ryker ihop på Stadio Artemio Franchi, varifrån två spelobjekt synas.

En pinne skiljer dem åt. En respektive två till den åtråvärda tredjeplatsen, vilken innebär kval till Champions League. Ett hyfsat litet avstånd ner till död mark. De här tre pinnarna är, som ni förstås, extremt betydelsefulla.

Gentemot Napoli och Juventus i toppen, har både Fiorentina och Inter, som under lång tid var uppe i det absoluta toppskiktet, förlorat rejäl fart, men resan neråt i tabellen har varit klart snabbare för Inter, som – inte helt oväntat – tappat enormt. Formen är urusel medan Fiorentina har två vinster och två kryss på de senaste fajterna. Dock mot lite mindre namnstarkt motstånd.

Som Inter uppträtt när nivån skruvats upp på sistone, att försvarsspelet inte alls klickar som förut och det faktum att mittfältsstädaren Felipe Melo saknas – då känns det som att ett hemmastarkt Fiorentina – resultatraden står i 9-1-2 – ska ha en utmärkt chans till tre pinnar.

Största skillnaden just nu, den är att Fiorentina har en idé om hur fotbollen ska spelas medan Interspelarna bara tycks virra runt…

Spelar Fiorentina -0,25 mål (asian handicap) – förlust på halva insatsen vid oavgjort – till 1,95 x insatsen hos Bet365.

Bwin snett ute

Det andra speltipset, också det med klarast oddsvärde, hittas på kortmarknaden – över vilken sida som skrapar ihop flest ostskivor.

På hemmaplan kommer Fiorentina förstås få rulla en hel del boll och då kan ett irriterat och revanschlystet Inter säkert falla över linjen på vad som är och inte är inom ramarna för vad som är okej. Känns som att de kliver in i uppförsbacke – och då blir det tufft från start.

På hemmaplan snittar Fiorentina 2,1 ostskivor framåt och motståndarna 3,0 per match. Inter har en plusmellanskillnad på 0,6 på bortaplan, men det kan också delvis förklaras med att man brukar vara spelförande mot de flesta konkurrenterna – även på bortaplan.

Förstår inte alls varför vi erbjuds 2,2x för att Inter ska drabbas av flest ostskivor av Bwin – det synas med glädje. Marknaden är liten och oddset i riskzonen att chocksänkas till närmare avspark.

Speltips:

Speltips: Fiorentina -0,25 mål (asian handicap)
Flest gula kort: Inter
Odds: 1,95 / 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 14/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Fiorentina 2,30 williamhill logo
Oavgjort 3,35 mybet logo
Inter 3,40 bwin logo
Över 2,5 mål 2,10 expekt logo
Under 2,5 mål 1,78 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: