Speltips Fiorentina – Inter 24/5: Cupfinal

Martin Efvergren Publicerat: 24 maj 2023

Fiorentina och Inter gör upp i finalen av Coppa Italia. Matchen spelas onsdag den 24 maj 2023 med avspark kl 21:00 på Stadio Olimpico i Rom.

Fiorentina – Inter

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina och Inter har för gemensamt att de inte direkt har glänst i ligaspelet samtidigt som de har gjort det väldigt bra i cupspelet. Båda har alltså tagit sig till den här finalen av Coppa Italia och båda har tagit sig till final i Europa-spelet.

Med två matcher kvar att spela av Serie A ligger Fiorentina på elfte plats i tabellen. I söndags spelade man 1-1 borta mot Torino och matcherna duggar nu tätt. I torsdags kunde man slå ut Basel i semifinalen av Conference League efter avgörande i förlängning och nu väntar den tredje matchen inom loppet av sex dagar.

Vincenzo Italiano valde att rotera stora delar av startelvan i söndags och på så vis lär man kunna ställa ett hyfsat fräscht lag på banan i den här matchen. Skadeläget ser också bra ut då, så gott som, alla spelare ska vara tillgängliga.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Inter

Inters imponerande svit på åtta raka segrar tog slut då man i söndags föll med 3-1 borta mot Napoli. Precis som Italiano så valde Simone Inzaghi att rotera nästan hela den elva som besegrade Milan i CL-semifinalen förra veckan. Trots förlusten kunde Inter ändå kliva upp på tredje plats i Serie A sedan Juventus nu fått sitt poängavdrag fastställt.

Den här säsongen som länge såg ut att bli mellanmjölk kan, efter den här starka slutspurten, bli en odiskutabel jättesuccé för Inter. Oddsen för att man ska slå Manchester City i finalen av Champions League är höga, men i den här finalen mot Fiorentina gäller man som relativt stora favoriter.

Senast de här båda lagen möttes var det emellertid Fiorentina som gick segrande med 1-0. Den matchen spelades i Milano i början av april strax före det att Inter vaknade till liv.

Vi har nu att göra med två dokumenterat starka cuplag. Fiorentina har tagit ett par fina skalper i Conference League, men motståndet de har stött på både i Europa och i Coppa Italia har dock varit av en annan kaliber än Inters diton. I kvartsfinal och semifinal av Coppa Italia har Italianos manskap slagit ut Torino och Cremonese och ett formstarkt Inter lär bli en tuffare uppgift.

Inzaghi förfogar förstås över en bredare trupp som därtill är mer vana vid den här typen av täta matchande. Det är en av flera faktorer som talar till Inters fördel här. Mitt spel blir att Inter vinner till 2.03 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Inter vinner
Odds: 2.03
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 24 maj
TV: 
Stream: