Speltips, Fiorentina – Juventus 15/1: Målspel i klassiska hatmötet

Spelbloggare Publicerat: 14 januari 2017

Årets rivalmöte väntar Fiorentina och Juventus, som har ett djupt rotat hat gentemot varandra. Vi tar fokus på det sportsliga och landar i en slutsats värd dubbelt betalt på målmarknaden.

Vilken kvällsmatch! Ett perfekt sätt att avrunda veckan på.

”Violerna från Florens” är förstås oerhört besvikna över vad som presterats under den här Serie A-upplagan; avståndet upp till Europaplatserna är stort från den niondeplats som parkeras på.

Större är hoppet om en plats ut i Europa via cupen, där man i veckan avancerade vidare till kvartsfinal, var Napoli väntar, efter att ha vunnit med 1-0 mot Chievo. Även Juventus klev framåt i Coppa Italia i och med 3-2-vinsten över Atalanta.

I Serie A är det desto muntrare runt Juventus. Helt väntat hittas de på toppen av kullen, med fyra pinnar fler inkasserade än tvåan Roma och det med en match mindre spelad. Inte tappar väl ”Den gamla damen” det? Den sjätte raka scudetton kommer med all säkerhet hämtas hem.

Gästerna har en rad avbräck, som främst påverkar defensiven; Dani Alves skadad, Stephan Lichsteiner avstängd och Medhi Benatia och Mario Lemina out för spel i Afrikanska mästerskapen. Fiorentinas Davide Astori och Borja Valero är osäkra kort.

Mål – åt båda håll?

Det brukar bli målrikt när de här rivalerna möter varandra – intensiva och öppna matcher. Fyra raka har innehållit mål åt båda håll, sex raka minst tre baljor. Statistik som absolut inte kan viftas bort.

Fiorentina har stora brister i defensiven, men är vassa framåt. Juventus har, som nämnt, en del defensiva avbräck och lämnar ytterst sällan en match mållösa. Mot ett svajigt Fiorentina borde det inte heller bli så.

Och framförallt på hemmaplan, när Fiorentina vill spela offensivt, brukar matcherna öppnas upp. 3-3-fajten mot Napoli precis före uppehållet var ett praktexempel på det.

Juventus visades dessutom extremt sårbara i veckans cupmatch, när de var nära att ställa till det. 2-0 blev till 3-2 under de avslutande 20 minuterna. Öppna dörrar även nu?

Vi får hela dubbelt betalt för att det ska målas åt båda håll hos Bethard (1 000 kronor i välkomstbonus) och det är absolut värt att testa. Värde 10-12 punkter neråt?

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 15/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: