Speltips, Fiorentina – Lazio 9/1: Målspel dubblar polletterna

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2016

Toppjagande Fiorentina välkomnar ett skadeskjutet Lazio, som kommer från en usel prestation, till Stadio Artemio Franchi och vi tvekar inte på valet av sida.

Som vi nämnt förut; toppstriden i Serie A är mer intressant än på flera år. De i topp fyra – Inter, Fiorentina, Napoli och Juventus – hittas inom tre pinnar. Det är med andra ord helt öppet när snart halva serien är spelad.

Violerna från Firenze är ett av lagen som undertecknad imponerats allra mest av. De har visat prov på en frejdig offensiv och ett hemmaspel som få konkurrenter kan jämföra respektive med. Fiorentina kan, utan tvekan, vara de hittas på toppen av kullen när serien ska summeras i sommar. Styrkan finns, såvida de kan komma undan stora skadebekymmer.

Lazios spelår är en mindre smickrande historia. Med den bleka resultatraden 7-3-8 hittas storklubben på tiondeplats – med ett rejält hopp upp till Europaplatserna, som man ändå sett till kvalitén i truppen ska krävas utmana om. Innan juluppehållet fick vi se en skymt av vad som kan presteras, när man värjde undan serieledande Inter med 2-1 – på bortaplan.

Värdelös prestation senast

… Men tillbaka på ruta ett var man efter uppehållet, Lazio. 0-0 hemma mot nästjumbon Carpi var inte bara ett uselt resultat, utan en av de sämsta prestationerna man bjudit på under hela säsongen. Under all möjlig kritik och Lazio kunde knappt fått en sämre förberedelse inför den här stormatchen.

På skadefronten ser det inte heller ljust ut för bortalaget. Flera nyckelspelare är out; Federico Marchetti, Santiago Gentiletti och Dusan Basta är tre av dessa. Det är långtifrån det starkast möjliga Lazio som kommer till spel.

Fiorentina avslutade med en stabil 2-0-vinst över Chievo innan uppehållet och följde upp med att vinna med 3-1 borta över Palermo senast. Violerna är formstarka och på hemmaplan har man resultatraden 7-1-1 med målskillnaden 20-5 – detta medan Lazio har 2-0-6 borta. Enda nämnvärda avbräcket hos Fiorentina är på Federico Bernardeschi, men det är också en spelare som fortfarande har en nolla i målkolumnen medan det finns mer formstarka alternativ.

Enda som talar emot Fiorentina är väl de inbördes mötena de senaste åren, men å andra sidan är Fiorentina starkare än på flera år och Lazio tvärtom.

På Stadio Artemio Franchi kan vi alltid räkna med fart och fläkt från Fiorentinas sida och vi spelar att de målar minst två gånger under matchen till fina 1,95x hos vår favoritbookie, William Hill.

Speltips:

Speltips: Fiorentina över 1,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 9/1
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Fiorentina 1,85 williamhill logo
Oavgjort 3,65 mybet logo
Lazio 4,70 nordicbet logo
Över 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,87 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: