Speltips, Fiorentina – Napoli 22/12: Härlig match före uppehållet!

Spelbloggare Publicerat: 21 december 2016

De starka offensiverna och tunna defensiverna är i fokus när Fiorentina och Napoli bjuder upp till kamp i torsdagens Serie A. Blir det fart och fläkt att vänta?

Juluppehållet är snart här, men först väntar den här superfajten – mellan två italienska storklubbar tillika konkurrenter i kampen om de åtråvärda Europabiljetterna.

För Fiorentina är det faktiskt lite kniven mot strupen-känsla inför matchen. De har, efter två raka förluster, tappat mark mot konkurrenterna runtom i tabellen och är inte bättre placerade än åtta nu. Glappet till femmen Milan är förhållandevis stort, sju pinnar och ytterligare en skiljer till Napoli.

Alltså klart fördelaktigare situation för Napoli, placerade trea – men för ärlighetens skull; de är ett snäppet bättre fotbollslag. Bortsett från ettan tillika dominanten Juventus är det tätt såväl uppåt som nedåt, men av de som är uppe och konkurrerar om samma platser borde väl ”Azzurri” stå starkast?

Det ser bra ut på båda skadefronter. Ingenting, som det ser ut just nu, nytt att rapportera om.

Proppen ur?

Det här ska ha alla möjligheter att bli en riktigt underhållande historia, ett målpartaj. Oddsen som dukas ut för målöverspelen är absolut acceptabla, så det är där vi styr skutan.

Det är offensiverna som utmärker båda lagen i positiv bemärkelse, defensiverna tvärtom. De försöker spela framåtlutad och optimistisk fotboll, vilket ofta betyder att det bjuds på just – målpartaj.

Godkänd prestation av Fiorentina senast, men visst oflyt och ett skickligt motstånd i form av Lazio innebar att det blev en 1-3-förlust till slut. Med den matchen har 7/8 senaste matcherna passerat 2,5-målslinan.

Här tror jag att ”Violerna” kommer vilja föra matchen, åtminstone under perioder. Napoli kan vi räkna med också kommer försöka ta över taktpinnen – bidrar till en svängig matchbild?

Napoli kommer från en helt hejdlöst galen match, när man vann med 5-3 hemma över Torino. Dessförinnan, 5-0 borta mot Cagliari. Tio mål, bara framåt, på två matcher! Offensivt har man hittat helt rätt och en av huvudaktörerna bakom det är Dries Mertens, fyra mål senast och tre innan dess.

Nu har fyra raka klivit över 2,5-målslinan för Napoli.

Räkna med fart och flält – och med två parter som har något svajiga defensiver och ett sylvasst Napoli samt offensivt kapabelt Fiorentina kan det bjudas på en hel del mål…

Över 2,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt tre mål – spelas till 1,93 x insatsen hos Bethard (1 000 kronor bonus!).

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 22/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: