Speltips, Fiorentina – Roma 18/9: Fel favorit i toppfajten

Spelbloggare Publicerat: 18 september 2016

Oddssättarna är ute på djupt vatten inför söndagens Serie A-batalj mellan storklubbarna Fiorentina och Roma. Vi tackar och tar emot för det och kastar in mynten på ”skrällen”…

Två Europa- och titelkandidater är det som ryker ihop.

Bakom Juventus anses det vara öppet race i tabellen. Om de italienska dominanterna rubbas, är det fritt fram i toppen – och två av de som skulle vara aktuella för titeln är då just Fiorentina och Roma, som båda varit uppe och nosat en bra bit uppe i tabellen flera spelår efter varandra.

Violerna från Florens inledde serien med en uddamålsförlust borta mot just Juventus, men de hittade rätt direkt efter det när Chievo värjdes undan med 1-0. Förra veckans planerade fajt mot Genoa ställdes in och i veckan kunde grekiska PAOK stjälas på en pinne i Europa League – på bortaplan.

Roma har skrapat ihop två vinster och ett kryss hittills i Serie A, men ser svajiga ut – offensiv frejdighet varvas med slappt försvarsspel. Champions League misslyckades nås efter en klar torsk över Porto i playoffrundan och istället har man fått satsa på Europa League, liksom Fiorentina, och där slutade premiären också i en pinne, efter 1-1 borta mot tjeckiska Viktoria Plzen.

Fiorentina ska vara favorit

Varför Roma plitas ner som favoriter i den här matchen, det kan jag inte för någonting i världen förstå…

Visst, de kanske ska betraktas som den snäppet bättre parten – men det råder knappast någon större klasskillnad. Båda är av Europamaterial och det är utifrån det vi får bedöma möjligheterna i matchen till att vinna för respektive part.

På hemmaplan, mot en hyfsat jämn motståndare, ska ett kapabelt Fiorentina helt enkelt ses som favoriter – om än knappa sådana i min bok.

Nu är dessutom Fiorentina skadebefriade efter att ett betydande pjäser saknats under säsongsöppningen. Roma i sin tur har är drabbade av ett par avbräck, men ingenting nytt på tapeten där.

Premiären kan man inte sia alltför mycket om; Fiorentina förlorade ”bara” med uddamålet i årets tuffaste match. Därefter en hemmavinst, som nämnt. Roma har en bra resultatrad, men kom med blotta förskräckelsen undan mot Sampdoria senast och har ett svajigt försvarsspel. En reaktion kan vänta.

Fiorentina att vinna spelas med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 2,05 x polletterna hos William Hill, som ni kan hämta 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Allt över 1,95x får ses som spelbart.

Speltips:

Speltips: Fiorentina draw no bet (DNB)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 18/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: