Speltips Fiorentina – Roma 27/5: Knapp fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 27 maj 2023

Mittenlaget Fiorentina tar emot ett Roma som spelar för Europa-platser i den 37:e omgången av Serie A. Matchen spelas lördag den 27 maj 2023 med avspark kl 18:00.

Fiorentina – Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentinas säsong i Serie A är på sin höjd godkänd, men om deras cupspel finns det mer positivt att säga. I ligan ligger man på en elfte plats med två omgångar kvar att spela och för deras del blir den här matchen mindre betydelsefull. I Coppa Italia gick man nästan hela vägen till en titel och i Conference League stundar en final mot West Ham som säsongsavslutning.

Onsdagens cupfinal i Rom mot Inter gick inte Fiorentinas väg trots att man fick en drömstart på matchen. Nico Gonzalez satte 1-0 redan efter par minuters spel, men ett formstarkt Inter kunde vända på steken och vinna med 2-1.

Fiorentina är inne i ett tätt matchande på grund av cup-framgångarna. I ligaspelet har man ändå gjort det ganska bra på sistone. Den senaste ligamatchen slutade 1-1 borta mot Torino och dessförinnan slog man Udinese med 2-0 hemma i Florens.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma är hungrigast

Roma har också de en Europacup-final att blicka fram emot då man ställs mot Sevilla i Budapest på onsdag. Samtidigt har man mycket att spela för i ligan där man alltjämt har chans på en CL-plats. Inför den här omgången ligger man på sjätte plats med fyra poäng upp till Milan som innehar fjärdeplatsen. En poäng bakom Roma jagar Juventus sedan de givits poängavdrag.

I semifinalen i Europa League kunde Rom på klassiskt José Mourinho-vis slå ut Leverkusen med totalt 1-0. Returmötet i Tyskland slutade då mållöst och det gör att man har tre raka kryss bakom sig. I ligaspelet har man då tappat poäng mot både Bologna och senast Salernitana.

Fiorentina och Roma möttes senast i januari i Rom och då gick hemmalaget segrande med 2-0. Detta sedan Fiorentina åkt på en utvisning redan dryga 20 minuter in i matchen.

När de nu möts igen har Roma mest att spela för, men det är Fiorentina som gäller som knappa favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 2.55 gånger insatsen.

Roma har inte direkt glänst i ligaspelet den senaste tiden, men som jag ser det bör man ändå ha goda chanser att få med sig minst en poäng här. Fiorentina spelade cupfinal så sent som i onsdags och det är tveksamt om de kan ladda om både mentalt och fysiskt. Mitt spel blir X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 27 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo