Speltips, Fiorentina – Tottenham 18/2: Blir Spurs sjuka streak bruten?

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2016

För andra året i följd ryker Fiorentina och Tottenham samman i Europa League-sextondelsfinal. Fastän Spurs är i toppform, ser vi de italienska violernas vinstmöjligheter som stora – i alla fall i match nummer ett.

Det var Tottenham som inledde bäst, men efter 180 minuter stod det klart att Fiorentina, som sedermera nådda ända till semifinalen, avancerade vidare efter 1-1 borta och 2-0 hemma förra året. Inför det här dubbelmötet är Spurs de som plitas ner som favoriter på förhand – är det befogat?

I min bok är Tottenham ett av de mest fullfjädrade lagen i Premier League och det var många år sedan de presterade på den nivån de är på just nu; sju raka vinster är plockade, varav fem i serien – vilket innebär att de studsat upp till andraplatsen i serien, ynka två pinnar bakom skrällkometen Leicester.

De klassiska violerna från Florens är trea i Serie A – där är också målet utsatt att landa. Toppduons försprång är helt enkelt för stort för att hämta in och en tredjeplats, vilken kan leda ut till Champions League, är förstås hedervärt. Formen är hyfsat fin; 0-1 vändes till 2-1 mot Inter senast.

Motivationen inte den största

Att Spurs är den starkaste parten, det är odiskutabelt. Men hur stor är motivationen för det här slutspelet? Jämfört med seriespelet – inte alls stort…

Precis som i fjol kommer det bli på tal om viss rotation och en av de som väntas inleda på bänken är anfallsstjärnan Harry Kane. Det är bara att erkänna; i hans frånvaro blir udden klart avtrubbad. Även förstavalet i kassen, Hugo Lloris, ställs vid sidan av och även om Michel Vorm är en okej ersättare, är holländaren, matchotränad, en viss säkerhetsrisk. Mittbacksklippan Jan Vertonghen är alltjämt skadad.

Bra truppstatus för Fiorentina, vilka väntas vädra en stark startelva. På hemmaplan är man solida och formen finfin.

Tottenhamspelarna har blodsmak i munnen – i PL:s titelrace. Inte samma motivation här. Förra året skrevs siffrorna i det identiska mötet 2-0 till Fiorentina. Samma visa nu?

Känns som att Tottenhams fina streak kan brytas här; kryssrisken får ses som hyfsat stor – men ettan är närmast till hands. Landar därmed i att Fiorentina -0,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid oavgjort – är det bästa valet till 2,02 x insatsen, erbjudet av Unibet.

Speltips:

Speltips: Fiorentina -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 18/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Fiorentina 2,40 williamhill logo
Oavgjort 3,30 betsafe logo
Tottenham 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,76 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: