Speltips Fiorentina – West Ham 7/6: Conference League-final

Martin Efvergren Publicerat: 7 juni 2023

Fiorentina och West Ham United gör upp i finalen av Conference League 2023. Matchen spelas onsdag den 7 juni med avspark kl 21:00 på Fortuna Arena i Prag.

Fiorentina – West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fiorentina har en fin vår bakom sig där man gått starkt i såväl Coppa Italia som Conference League. I Serie A stod man också för en positiv sista del som till slut gav en åttonde plats i tabellen.

Ligasäsongen avslutades med en 3-1-seger borta mot Sassuolo i fredags. I omgången dessförinnan slog man även Roma hemma med 2-1. Därmed förblev man obesegrade i de fyra sista omgångarna där man tog tre segrar och ett kryss.

Men framförallt har Vincenzo Italianos manskap visat sig vara ett skickligt cuplag. I den italienska cupen bär det till en final där man föll mot Inter och nu har man alltså en ny chans på en titel i Conference League.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

West Ham Uniteds Premier League-säsong har varit ganska motig och länge var man inblandade i bottenstriden. Till slut kunde man i alla fall säkra ett nytt kontrakt med ett avstånd på sex poäng ner till Leicester på 18:e plats.

I Conference League har The Hammers emellertid visat att kvalitet finns i det här laget. I semifinalen slog man ut ett bra AZ Alkmaar med totalt 3-1 och i kvartsfinalen slog man Gent med klara 4-1 hemma efter att det första mötet slutat 1-1.

För Fiorentinas del blev det dramatiskt då man efter avgörande i förlängning kunde besegra Basel i sin semifinal. Detta sedan italienarna förlorat med 2-1 hemma och sedan vänt till seger på bortaplan. Matchvinnare blev tjecken Antonin Barak som satte det avgörande mål i den 120:e minuten.

Förutsättningarna inför den här finalen är nu ytterst jämna. Hos spelbolagen är oddsen nästan helt lika fördelade med knapp fördel West Ham.

Ser vi till lagens ekonomi och lagen på pappret bör West Ham ses som favoriter, men min känsla är att Fiorentina kommer med ett bättre go i laget. Deras fina form i ligan samt det sena avgörandet i semifinalen i Basel talar till deras fördel. Därtill har det gnisslats en hel del kring David Moyes i West Ham-kretsar.

Det här lär bli en jämn batalj och min gissning är att det kommer vara mer fokus på riskminimering än att våga vinna. Det är så finaler ofta ser ut och jag finner anledning att tro på något liknande här. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 1.72 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 7 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo