Speltips Flora – Farul 16/8: Conference League-kval

Martin Efvergren Publicerat: 16 augusti 2023

FC Flora från Tallin ligger under med 3-0 inför returen mot FCV Farul Constanta i den tredje rundan av kvalet till Conference League. Matchen spelas onsdag den 16 augusti 2023 med avspark kl 18:00.

Flora – Farul

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

FC Flora är regerande estniska mästare efter att ha vunnit ligan, som avslutades i höstas, i överlägsen stil. Den här säsongen har man dock ställts på tuffare motstånd från FCI Levadia som efter 23 spelade omgångar är en poäng före Flora i tabelltoppen.

Som mästarlag gick Flora in i kvalet till Champions League för en dryg månad sedan. Man ställdes då mot polska Rakow, vilket blev en för tuff motståndare då man föll med totalt 4-0.

Det innebar att man istället gick in i den här tredje rundan av kvalet till Conference League. Mycket talar dock för att Floras Europa-äventyr slutar här då man inte hade mycket att sätta emot i det första mötet på bortaplan mot rumänska Farul. Hemmalaget kontrollerade matchen och vann till slut med klara 3-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Farul

FCV Farul Constanta från Ovidiu är rumänska mästare sedan man vunnit ligan som avslutades i slutet av maj.

Trots att den rumänska ligan, till skillnad från den estniska, spelas höst-vår så har Farul ändå varit igång med tävlingsmatchandet ett tag. I ligan har man spelat fyra matcher men endast tagit sex poäng. Man har då förlorat sina två senaste ligamatcher.

Därtill har man nu spelat fem matcher i Europa. Man inledde då med att få stryk av Sheriff i CL-kvalet efter ett dramatiskt straffavgörande. Därefter kunde man slå ut armeniska Urartu i den andra rundan av Conference League-kvalet efter att ha vunnit med 3-2 både hemma och borta.

Farul Constanta har nu skaffat sig ett, minst sagt, gynnsamt utgångsläge inför den här returen. Förra veckan var man det klart bättre laget när man vann med 3-0 hemma i Rumänien och jag har svårt att se att FC Flora ska kunna få till en helt annan matchbild här. Hemmaplansfaktorn ska förstås inte underskattas i de här sammanhangen, men jag tror att Farul har goda chanser att vinna även det här mötet. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Farul Constanta vinner till 2.20 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Farul Constanta vinner
Odds: 2.20
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, onsdag 16 augusti 2023
TV: 
Stream: