Speltips Frankrike – Brasilien 29/7: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 29 juli 2023

Gruppfavoriterna Frankrike och Brasilien gör upp i den andra rundan av gruppspelet i damernas VM 2023. Matchen spelas lördag den 29 juli med avspark kl 12:00 svensk tid.

Frankrike – Brasilien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Frankrike kommer som vanligt med en stark trupp till detta mästerskap, men de senaste åren har man ändå haft svårt att få till det i mästerskapen. Den tidigare förbundskaptenen Corinne Diacre fick sparken i våras då hon inte drog jämnt med ett par av de bärande spelarna och laget leds nu av Hervé Renard.

Renards tillträde har dock inte inneburit något omedelbart lyft. I genrepet inför detta VM föll man med 1-0 mot Australien och i premiären mot Jamaica i söndags gick man på nytt mållösa. Som väntat dominerade Frankrike matchen stort, men spetsen framåt saknades trots att man formerade en ytterst kompetent och meriterad anfallsduo i Kadidi Diani och Eugenie Le Sommer.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Pia Sundhage och Martas Brasilien kommer till det här mästerskap med drömmar om en första VM-titel på damsidan. På planen är det dock framförallt andra och yngre förmågor som det är tänkt ska bära laget dit. Förra året vann man Copa America och under våren har man stått för bra insatser mot toppnationer som USA, England och Tyskland.

I VM-premiären mot Panama var det framförallt Ary Borges som visade att hon är redo att föra arvet efter Marta vidare. 23-åringen stod då för tre av målen när Brasilien vann med 4-0. Marta själv, numera 37 år, hoppade in med kvarten kvar och som ledarfigur är hon alltjämt viktig för det här laget.

På pappret är det här en gruppfinal och förutsättningar är jämna. Hos spelbolagen gäller Frankrike som knappa favoriter till omkring 2.65 gånger insatsen.

Brasilien har dock fördelen av att man fick det att lossna i premiären. Deras 4-0-seger gör att de lär vinna gruppen om de får med sig ett kryss från den här matchen.

Frankrike har mer att bevisa men kapaciteten finns och på sätt och vis kan det nog passa dem rätt bra att få ställas mot ett mer offensivt och jämbördigt motstånd här. Jag tror att det här kan bli en underhållande och fartfylld tillställning mellan två lag som vill gå framåt. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.97 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.97
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 12:00, lördag 29 juli 2023
TV:  viaplay logo
Stream: