Speltips Frankrike – Marocko 8/8: Storfavoriter

Martin Efvergren Publicerat: 8 augusti 2023

Frankrike gäller som stora favoriter inför mötet mot Marocko i åttondelsfinalen av VM 2023. Matchen spelas tisdag den 8 augusti med avspark kl 13:00 svensk tid.

Frankrike – Marocko

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter en turbulent vår där Corinne Diacre tvingades bort från förbundskapten-posten sågs Frankrike inte som en huvudfavoriterna inför detta VM. Under Hervé Renards ledning har emellertid viss ordning skipats och man kunde vinna sin grupp före Jamaica.

Det blev dock en trevande start då man inte fick hål på just Jamaica i premiärmatchen. I den andra matchen mot Brasilien var Frankrikes favoritskap mindre och de kunde då spela ut på ett lovande sätt. Man vann till slut rättvist med 2-1 och skaffade sig därmed ett väldigt bra utgångsläge inför den sista matchen mot VM-debutanten Panama. Frankrike gjorde då vad som förväntades i och med att man vann matchen, men det faktum att man släppte in hela tre mål väcker viss oro. Det hela slutade med en 6-3-vinst som gav dem gruppsegern.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Marocko håller ihop det

Marocko gör här sitt första VM någonsin och det blev något av en mardrömsdebut i premiären mot Tyskland. Man föll då med hela 6-0 och de flesta hade nog räknat ut det här omeriterade marockanska landslaget efter den matchen.

Men Marocko, lett av fransmannen Reynald Pedros, visade karaktär då man samlade sig efter nederlaget för att sedan resa sig. Framförallt började man försvara sig på ett mycket mer övertygande sätt och det gav dem en 1-0-seger mot Sydkorea i den andra gruppspelsmatchen. Därefter upprepade man samma bedrift i den tredje matchen mot ett redan slutspelsklart Colombia. Därmed säkrade man ett ytterst otippat avancemang till den här åttondelsfinalen.

Marocko kommer nu till den här matchen med två raka 1-0-segrar, men det är Frankrike som gäller som klara favoriter. Ett rakt spel på att de sistnämnda vinner ger endast omkring 1.13 gånger insatsen.

Pressen ligger alltså på Frankrike, men det känns inte helt givet var man har det här laget. Insatsen mot Brasilien övertygade, men det gjorde inte prestationerna mot Jamaica och Panama.

Marocko lärde sig en läxa i premiären mot Tyskland och förbundskapten Pedros lär ha stenkoll på hur man bäst kan neutralisera sitt hemland. Det mesta talar förstås för att Frankrike löser den här uppgiften, men jag tror det kommer att bli jämnare än förväntat. Mitt spel blir att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, tisdag 8 augusti 2023
TV:  viaplay logo
Stream: