Speltips, Freiburg – Bayern München 20/1: Bundesliga återstartar!

Spelbloggare Publicerat: 19 januari 2017

Har ni väntat lika ivrigt som vi? Bundesliga är tillbaka! Det månadslånga uppehållet är till sin ända och i återstarten ställs serieledande Bayern München mot Freiburg på bortaplan. Vi ställer oss frågan; är Bayern nedplitade som för stora favoriter?

Juluppehållet är över och den här fajten, som har potential att bli en oerhört bra sådan, blir en startbräda till helgens alla matcher.

När 16 omgångar av Bundesliga är avverkade hittar vi nykomlingen Freiburg, överraskande nog, på åttondeplats. Det är till och med så att Europaplatserna är inom räckhåll, men det borde snarare vara närmare till hands att sjunka i tabellen. En mittenplats, som nu, på sin höjd?

Bayern München har varit totala dominanter i den tyska klubbfotbollen de senaste åren, vunnit serien fyra år efter varandra, men har fått stå ut med hård konkurrens uppe i toppen – och det av superskrällen, kometen Leipzig. Precis före uppehållet lyckades Bayern dock peta ner dem på jorden, vann med 3-0 och leder nu serien med tre poängs marginal.

Hemmalaget plusspelas

Finns absolut chans till en skräll här. Knappast så att det finns någon kravbild om tre poäng här, men någorlunda borde Freiburg absolut kunna streta emot. Prestationen i fokus?

Gillade vad Freiburg visade upp under hösten och den här åttondeplatsen är de absolut förtjänta av. Före uppehållet hittades dessutom formen med besked, det efter en sämre period, och de fyra avslutande matcherna landade i två vinster och två kryss. De sistnämnda borta mot Bayer Leverkusen och Schalke 04. Starkt!

Är formen konserverad? Mycket möjligt.

Samma fråga kan ställas om Bayern München, förstås. De var fenomenala före uppehållet, men flera spelare har varit förkylda och fastän de är tillbaka kan den fysiska statusen ifrågasättas.

Här är det just Bayern som ska sätta tonen, föra matchen och ha mest boll – och då är det viktigt att tajmingen är där. Kan ta tid innan maskineriet rullar på mer felfritt och dessa tendenser har vi också fått se vid Bayerns två senaste återstarter efter juluppehållen i Bundesliga. Förra året; ”bara” 2-1-vinst mot Hamburg. Dessförinnan; hela 1-4 i baken mot Wolfsburg.

Avbräck på Thiago Alcantara och troligtvis även Arturo Vidal i Bayern, ska också nämnas. Spets och bredd som försvinner.

Freiburg +1,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de förlorar med exakt två baljor – synas till 1,95x hos Bet365 (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips: Freiburg +1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 20/1
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: