Speltips, Freiburg – Karlsruher SC 21/3: Vinnare hittad i rivalfajten

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2016

När utbudet är så pass tunt vänder vi blickarna till den tyska andradivisionen under måndagen. Freiburg, som har chansen att ta över stafettpinnen i serien, får besök av rivalen Karlsruher SC. Kan de plocka ännu in ännu en trea?

När uppehållet var över och serien återstartade i början av februari, radade Freiburg upp två raka förluster och usla prestationer – för att det sedan skulle vända helt och hållet. Inte en enda pinne är tappad på de fem senaste fajterna, och då har man bland annat mött den främsta utmanaren om titeln, RB Leipzig. Vilka ska kunna sätta stopp för Christian Streichs manskap?

Ett övertidsmål i baken i playoffrundan mot HSV under fjolåret, det skiljde Karlsruher från en biljett till det tyska finrummet. Nu är de en av de största besvikelserna, huserande på den undre tabellhalvan. En vinst skulle förvisso innebära ett lyft på flera platser i tabellen, men chansen att studsa upp eller risken att trilla ur serien är som borta. Inte mycket att spela för.

Spelar fin fotboll

Verkar vara närmast omöjligt att sätta stopp för Freiburg just nu – de skövlar ner allt motstånd; plockar bekväma vinster och presterar fin fotboll. Goda besked, framförallt offensivt.

Nils Petersen har stått för hela 18 baljor på 24 matcher, varav 18 från start, för Freiburg och har av oklar anledning fått nöta en del bänk på sistone. En lucka har dock kommit upp på anfallspositionerna och efter att ha stått för två strutar på på 25 minuter senast, talar allt för att han kommer få starta.

Formen är alltså extremt fin för värden – detta medan Karlsruher har vissa bekymmer; bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Finns mer att hämta ur truppen, men det är klart att motivationen kan tvina lite i och med den hopplösa situationen de sitter i.

En kvitteringsbalja på stopptid skiljde Freiburg från att plocka alla tre pinnar i det omvända mötet i oktober – nu tror vi att de tar revansch. Ettan spelas till 1,75 x polletterna hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Freiburg vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, måndag 21/3
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Freiburg 1,75 redbet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Karlsruher SC 5,25 betway logo
Över 2,5 mål 2,15 mybet logo
Under 2,5 mål 1,74 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: