Speltips Freiburg – RB Leipzig 2/5: Tyska cupen

Martin Efvergren Publicerat: 2 maj 2023

SC Freiburg och RB Leipzig gör upp i semifinalen av DFB Pokal. Matchen spelas den 2 maj 2023 med avspark kl 20:45.

Freiburg – RB Leipzig

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

SC Freiburg har en stark säsong bakom sig. I Bundesliga ligger man på fjärde plats med fyra omgångar kvar att spela och i den tyska cupen, DFB Pokal, lever drömmen om en titel.

I cupens kvartsfinal för en knapp månad sedan blev det dramatiskt. Freiburg stod då för en väldigt fin insats borta mot FC Bayern och man kunde gå segrande efter att Lucas Höler avgjort efter en straffspark på tilläggstid.

Sedan dess har man spelat fyra ligamatcher. Direkt efter cupmötet föll man ligamötet mot FC Bayern, men därefter har man radat upp tre raka segrar. I lördags slog man FC Köln med 1-0 borta och är därmed fortsatt två poäng före RB Leipzig i tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårslagna Freiburg

RB Leipzig har skaffat sig en vana av att inleda säsongen svagt för att sedan hämta ikapp under våren. Än så länge är man dock inte bättre än femma i Bundesliga, men trenden är uppåtgående efter en svacka i mars månad.

Precis som Freiburg så tog Marco Roses manskap en fin skalp i kvartsfinalen av tyska cupen. Man besegrade då Dortmund hemma med 2-0. Därefter har man också, som Freiburg, tre segrar och en förlust i ligaspelet. I den näst senaste omgången föll man med 2-0 borta mot Levekusen och i helgen studsade man tillbaka och vann med 1-0 hemma mot Hoffenheim.

Nu väntar så ett dubbelmöte mellan RB Leipzig och Freiburg. Den här cupsemifinalen avgörs i en match, men därefter möts de även i Bundesliga på lördag.

När de här båda senast möttes i Leipzig i höstas var det hemmalaget som gick segrande med 3-1. Freiburg är emellertid två poäng före i ligan och har hemmaplansfördel i den här cupsemifinalen. Trots det är det RB Leipzig som gäller som favoriter till ett odds omkring 2.00 gånger insatsen.

Förutsättningarna är i mitt tycke jämnare än så. I Bundesliga har Freiburg endast förlust på de elva senaste matcherna och den kom mot Bayern Munchen. Freiburg är med andra ord svårslagna och kommer säkerligen bli en tuff nöt att knäcka för Emil Forsberg och company.

Freiburg är också Bundesligas näst målsnålaste lag och i den här typen av direkt avgörande cupmatcher brukar det bli mer tillknäppt än vanligt. Det såg vi även i de här båda lagens kvartsfinaler. Sammantaget gör detta att jag tror på en jämn och tät tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.78 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.78
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 2 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo